• Sc Welberg verliest thuiswedstrijd onterecht van Alliance

  Na een vroege voorsprong leek Sc Welberg na lange tijd weer eens punten te gaan pakken. Tegen Alliance kwam het elftal van trainer Toon Magielse vroeg op voorsprong, echter gaf het kort na rust de wedstrijd uit handen toen het binnen 3 minuten tijd twee tegendoelpunten moest incasseren. Na 90 minuten voetballen bleef Sc Welberg onterecht met lege handen achter, uitslag 2-3.

  Eerder dit seizoen, op 16 oktober speelde Welberg in Roosendaal de uitwedstrijd tegen Alliance. Die wedstrijd ging met 5-0 verloren, al was dit gezien het spelbeeld een erg geflatteerde uitslag. Dat er afgelopen zaterdag op het eigen sportpark punten te behalen vielen tegen de nummer vijf van deze competitie was vooraf wel duidelijk.

  De openingsfase van de wedstrijd was duidelijk voor Alliance, na vijf minuten kregen de bezoekers de eerste kans van de wedstrijd echter werd een doelpoging naast het doel geschoten. Welberg leek na deze kans wakker geschud te zijn, gaat de keeper van Alliance de fout in waardoor Welberg in een kansrijke positie komt, de inzet van Welberg wordt in twee instanties naast het doel geschoten.

  Door de harde wind die over het hoofdveld van Sportpark ’t Zandbaantje raast ontstaat er een interessante en met vlagen onvoorspelbare wedstrijd.

  Vroege voorsprong Welberg

  Na 16 minuten komt Welberg enigszins uit het niets op voorsprong via Martijn Gladdines.

  Een perfecte steekpass van Tjeu den Ridder komt goed terecht bij Mats Meeusen die aflegt op Martijn Gladdines, op de rand van het strafschopgebied omspeelt hij met een slimme beweging drie verdedigers van Alliance waardoor hij alleen op de keeper kan aflopen, koelbloedig schiet Gladdines de 1-0 binnen.

  Na het doelpunt zet Alliance aan, niet veel later redt keeper Mitchell de Bruijn goed op een inzet van de bezoekers. De daaropvolgende fase neemt lijkt Alliance het overgewicht te nemen, een hoekschop goed weggewerkt door de Welberg verdediging.  Ook Welberg laat zich een aantal keer goed zien, door de wind komt een lange bal vanuit de achterhoede terecht bij een verdediger van Alliance die de bal naar de keeper van Alliance speelt, door goed storen van Rick Schuurman is de keeper genoodzaakt de bal te pakken. Een indirecte vrije trap in het strafschopgebied volgt, echter wordt deze doelpoging door Nouri el Jilali hoog overgeschoten.

  Gelijkmaker Alliance

  De verdediging van Welberg staat in tegenstelling tot eerdere wedstrijden goed georganiseerd, waardoor het Alliance wat voetballend toch een ligt veldoverwicht heeft van grote kansen weet af te houden. Toch maakt de ploeg uit Roosendaal in de 34e minuut met een beetje geluk de gelijkmaker. Een voorzet van Alliance wordt via een kopbal net onder de lat binnengekopt.

  In de laatste 10 minuten voor rust komen beide ploegen niet verder dan een tweetal schoten op beide doelen, echte kansen vallen er niet meer te noteren. Met een 1-1 ruststand worden de kleedkamers opgezocht.

  Snelle tegendoelpunten tweede helft

  Beide ploegen komen zijn koud uit de kleedkamer als Alliance in de 50e minuut na prullen in de Welberg verdediging op voorsprong komt. Een afgeslagen bal die buiten het strafschopgebied komt verdwijnt via een schot laag in de netten. Welberg komt niet geconcentreerd uit de kleedkamers. Amper drie minuten later ligt de 1-3 in het doel. Een lange bal vanuit de verdediging van Alliance komt terecht bij de rechtsbuiten, de daaropvolgende voorzet wordt binnengeschoten. Welberg is zichtbaar aangeslagen, vroeg in de tweede helft lijkt de genadeklap uitgedeeld te zijn.

  Aansluitingstreffer Welberg

  Toch blijft het elftal als collectief knokken voor elke bal. In de 62e minuut wordt aan de linkerkant goed doorgezet door Welberg, een voorzet van Djerrel Bax komt terecht bij Mats Meeusen die de bal afspeelt op de geheel vrijlopende Rick Schuurman, Schuurman blijft één op één met de keeper koelbloedig en schiet de 2-3 hard in de touwen.

  Het doelpunt zorgt dat de wedstrijd nieuw leven in geblazen wordt. Niet veel later schreeuwt alles en iedereen van Welberg om een strafschop nadat een speler van Alliance een overduidelijke handsbal lijkt de maken in het strafschopgebied, de 20-jarige scheidsrechter Goedhart ziet het niet en laat onbegrijpelijk doorspelen. De scheidsrechter floot in de tweede helft toch al niet een sterke wedstrijd, Welberg werd in de laatste twintig minuten van de wedstrijden meermaals benadeeld onder andere doordat onterecht twee keer een veel belovende aanval werd afgefloten nadat de assistent-scheidsrechter van Alliance met de vlag omhoog stond wegens ‘buitenspel’.

  Alliance lijkt in de laatste fase van de wedstrijd op zijn tenen te lopen, Welberg zet alles op alles om de verdiende gelijkmaker op het scorebord te krijgen. In de 90e minuut krijgt Welberg nog een goede kans op de 3-3, echter wordt de inzet net naast het doel getikt.

  Niet veel later wordt er afgefloten waardoor Welberg onterecht met 2-3 onderuitgaat tegen Alliance. Aan de inzet van de voltallige ploeg heeft het echter niet gelegen. Met vlagen werd er goed gevoetbald door Welberg, al maakte de harde wind het lastig om verzorgd positiespel te spelen.  Gezien de kansenverhouding en de vertoonde inzet was een gelijkspel zeker verdiend geweest.

  Uitwedstrijd tegen MOC’17

  Aankomende zaterdag 26 maart speelt Welberg in Bergen op Zoom een uitwedstrijd tegen MOC’17. Eerder dit seizoen werd er thuis met grote cijfers verloren (0-13). Hopelijk kan de ploeg van trainer Toon Magielse de cijfers tegen de nummer drie van deze competitie deze keer beperkt houden. Op Sportpark Rozenoord wordt om 14:30 uur afgetrapt.

   

  (Geschreven door: Jesse de Decker)