• Welberg geeft wedstrijd in het eerste kwartier uit handen tegen DHV

  Voor Welberg stond vorig weekeinde de uitwedstrijd tegen DHV uit Zevenbergschen Hoek op het programma. Eerder dit seizoen werd de thuiswedstrijd met 2-6 verloren. Ook afgelopen zaterdag leed Sc Welberg een nederlaag tegen DHV.

  Op een zeer slecht bespeelbaar veld op Sportpark D’n Hoekschop was het na 6 minuten voetballen Dennis Luijks die namens Welberg de eerste kans van de wedstrijd noteerde. Na een doorbraak vanuit de achterhoede was het Luijks die op de rand van het strafschopgebied uit kon halen, maar het schot ging over het doel.

  Vroege achterstand

  Vijf minuten later was het de thuisploeg dat het net wel wist te vinden, uit een hoekschop werd de 1-0 binnengeschoten.

  Amper twee minuten na de openingstreffer lag ook de 2-0 achter Welberg doelman Bart Helmons. Een afstandsschot van buiten het strafschopgebied belandde onhoudbaar in het doel.   

  De pas 15-jarige Bart Helmons, nu nog spelend in de JO18-1 van Welberg maakte tijdens de wedstrijd tegen DHV zijn debuut onder de lat van het 1e elftal. Helmons liet zaterdag met vlagen zien een toekomstig keeperstalent van de vereniging te zijn en zal ook de resterende wedstrijden van dit seizoen de doelman van het 1e elftal zijn.

  Welberg leek zichtbaar de draad kwijt na de twee snelle tegentreffers en na 14 minuten voetballen werd tot overmaat van ramp ook de 3-0 binnengeschoten. Met het slappe verdedigingen wisten de snelle aanvallers wel raak, een doorbraak werd na een voorzet binnen geschoten.

  Na een kwartier voetballen leek de wedstrijd dan ook al beslist te zijn.

  Toch wist Welberg zich te herpakken na de vroege tegentreffers en leek het na 20 minuten het goede spel dat het in eerste helft tegen VVC’68 liet zien langzaam terug te vinden. De ruimtes achterin werden compacter gehouden en Welberg liet zich ook meer op de helft van DHV zien.

  Doelpunt Welberg

  Dat resulteerde in de 35e minuut ook in de 3-1. Een dreigende aanval opgezet vanuit de achterhoede belandde bij Dennis Luijks die een goed schot op doel had, de keeper van DHV redt in eerste instantie, maar Rick Schuurman maakt vanuit de rebound de 3-1.

  Een goede opsteker in de laatste fase van de 1e helft, DHV lijkt het goede spel van de eerste twintig minuten niet meer te kunnen opbrengen, terwijl Welberg zichtbaar dreigender wordt. Via Jeremy Tewari kan Welberg in de 41e minuut bijna zomaar de 3-2 binnenschieten, echter zijn mooie schot buiten de 16 gaat net langs het doel.

  Twee minuten later valt enigszins uit het niets de 4-1, een prachtige vrije trap die genomen mocht worden op de rand van het strafschopgebied beland over de muur laag in de linkerhoek van het doel. Erg zonde omdat Welberg toch beter in de wedstrijd kwam.

  Tweede helft

  Welberg komt de kleedkamers na de rust goed uit. Ondanks de ruime achterstand weet het al snel na rust via de counter gevaarlijk te worden, het spel komt wat meer in evenwicht. Beide ploegen krijgen kansen maar lang wordt er niet meer gescoord.

  Tot 18 minuten voor het einde, DHV komt via de buitenspelers langs de zijkant opzetten, een lage voorzet wordt voor het doel getrokken en wordt afgerond, 5-1.

  Vijf minuten later krijgt Welberg ook de 6-1 nog om de oren. Een makkelijk gegeven vrije trap door scheidsrechter Wim van Horssen na een lichte overtreding van Rick Schuurman mag op de rand van het strafschopgebied genomen worden. Weer wordt deze prachtig over de muur in het doel geschoten, een onthoudbare bal voor keeper Bart Helmons.

  Uiteindelijk zal 6-1 ook de eindstand van de wedstrijd worden. Een onnodig grote nederlaag van Welberg dat met fases niet onderdeed voor DHV. Maar doordat in het eerste kwartier het middenveld en de verdediging niet goed stond keek het al snel tegen een onoverbrugbare achterstand aan.

  Thuiswedstrijd tegen Internos

  Aankomend weekend speelt Welberg op zaterdag de thuiswedstrijd tegen koploper Internos uit Etten-Leur. Het zal voor Welberg een zware middag gaan worden, eerder dit seizoen werd er met zeer grote cijfers verloren van de koploper.

  De thuiswedstrijd aankomende zaterdag op Sportpark ’t Zandbaantje begint om 15:00 uur.

  (Geschreven door: Jesse de Decker)