• Sc Welberg paar maten te klein voor titelkandidaat Internos

  VV Internos uit Etten-Leur kwam afgelopen zaterdag was op Sportpark ’t Zandbaantje de tegenstander van Sc Welberg. Vooraf was duidelijk dat het voor Welberg een lastige middag ging worden aangezien eerder dit seizoen in Etten-Leur met 14-0 werd verloren.

  Afgelopen zaterdag kreeg Welberg weer een groot aantal tegendoelpunten te incasseren, Internos was duidelijk een paar maten te groot, uitslag 1-11.

  Wegens blessures en een groot aantal afwezigen wegens de vakantie was het voor trainer Toon Magielse flink puzzelen om een volwaardige selectie op de been te brengen. Onder andere oud 1e elftalspeler Mitchell Krens begon in de basis. Ook jeugdspelers Troy Mol en Djerrel Bax kregen van Magielse een plekje in de startopstelling.

  Snel na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Adrie Schot was duidelijk dat Internos gelijk de aanval wilde gaan opzoeken. Toch was het Welberg dat het eerste kansje van de middag kreeg, een schot net buiten de 16 miste net wat kracht en richting om het de Internos keeper lastig te maken.

  Vroege achterstand

  Al na 5 minuten voetballen lag de 0-1 achter Welberg keeper Bart Helmons. De thuisploeg was duidelijk niet van plan om 90 minuten lang te verdedigen, kort na de vroeg achterstand mocht Dennis Luijks een vrije trap nemen op 10 meter van de 16, de bal werd scherp voor het doel gelegd, Internos kreeg de bal niet goed weg, Mats Meeuwsen kreeg op de 5 meterlijn de mogelijkheid om de gelijkmaker binnen te schieten maar zijn schot viel recht in de handen van de keeper.

  In de twaalfde minuut verdubbelde Internos de score, ongehinderd konden de bezoekers net buiten het strafschopgebied van afstand binnenschieten, 0-2.

  Het duurde tot de 25e minuut tot Internos de score verder deed doen oplopen, na een buitenspelmoment liet scheidsrechter Schot doorspelen, echter kon Internos hiervan profiteren en de 0-3 binnenschieten.

  Score loopt verder op

  In het laatste kwartier van de eerste helft volgden nog 3 doelpunten voor Internos, allen goed uitgespeelde aanvallen waar Welberg weinig tegenin kon brengen. Ruststand 0-6.

  Tweede helft

  Welberg bleef ondanks de grote achterstand ook in de tweede helft inzet tonen, het was zonde dat in de 52e minuut een foutje na een afstandsschot ervoor zorgde dat de 0-7 gescoord werd.

  Kort na de 0-7 was het Dennis Luijks die via links goed opstoomde richting het doel, alleen de afrondende pass in het strafschopgebied belandde bij een Internos verdediger in de voeten.

  Het spelbeeld was in het resterende halfuur veelal hetzelfde. Internos kon snel zorgde snel achter elkaar voor de 0-8 en de 0-9. En met nog 25 minuten te spelen werd ook het 10e doelpunt genoteerd.

  Welberg bleef echter opzoek naar de eretreffer, na een goede aanval in de 75e minuut was Internos genadeloos in de tegenaanval, 0-11.

  Eretreffer Welberg

  Toch viel de verdiende eretreffer aan de kant van Welberg na 88 minuten voetballen. Jeremy Tewari kon één op één richting de keeper afgaan, zijn schot bellande de paal. Uit de rebound was het Djerrel Bax die laag in de verre hoek raak schoot, 1-11.

  Even leek het er zelfs op dat in de blessuretijd Welberg het 2e doelpunt kon maken, eerst redde de Internos keeper knap nadat Jelle Smout één op éen kwam te staan, de daaropvolgende corner werd binnengekopt door invaller Enzo van Beers. Helaas werd het doelpunt om onduidelijke reden afgekeurd door de scheidsrechter.

  Kort daarna klonk het laatste fluitsignaal, Internos liet op Sportpark ’t Zandbaantje zien dat het de grote favoriet is voor het kampioenschap in de 4e klasse C. Welberg probeerde de gehele wedstrijd mee te voetballen, dit zorgde met vlagen ook voor het nodige gevaar voor het doel van Internos maar het sprankje geluk voor het maken van meerdere doelpunten ontbrak zoals wel vaker het geval is dit seizoen. De bezoekers daarentegen gingen uiterst effectief met de gecreëerde kansen om waardoor de uitslag uiteindelijk behoorlijk opliep.

  Derby VV Steenbergen – SC Welberg

  Aankomende zaterdag gaat Welberg op bezoek bij naaste buur VV Steenbergen. Op het sportpark aan de Seringenlaan staat dan de steenbergse voetbalderby op het programma.  Om 15:15 uur zal de wedstrijd door scheidsrechter L. Zizoir in gang worden gefloten.

  (Geschreven door: Jesse de Decker)