• Pupil van de week: Lyon Clarijs

  Hallo allemaal,

  Ik ben Lyon Clarijs en ik mocht zaterdag 21 mei 2022 de pupil van de week zijn bij de wedstrijd SC Welberg 1 tegen FC Bergen 1. Ik ben 10 jaar oud, woon samen met mijn ouders Barry en Christa en mijn broer Ryan in Steenbergen. Bij ons woont ook onze teckel Eddy!

  Ik zit op de Gummarus school in de klas bij juf Joyce en juf Eva in groep 6B. Ik vind op school de leervakken (en het huiswerk) niet zo heel leuk: elke keer weer rekenen, spelling en taal. Maar dat we elke dag buiten spelen en lekker ook in de week gym hebben, vind ik dan weer heel erg fijn!

  In mijn vrije tijd kijk ik graag films samen met papa. Daarnaast houd ik ook van basketbal spelen.

  Ik voetbal zelf bij SC Welberg in de JO10. Mijn trainers zijn Sven, Erwin en Martijn. Ik voetbal meestal op de positie linksvoor en schiet ook het beste met mijn linkerbeen. Voor de wedstrijd eet ik vaak even een broodje om wat energie op te doen. Ik vind veel eten ook gewoon lekker, mijn moeder maakt lekkere dingen thuis en het enige wat ik kan bedenken wat ik niet zo lekker vind zijn spruitjes. Mijn lievelingseten blijft toch wel pizza!

  Mijn favoriete club is Feyenoord en een speler die ik erg goed vind is Reiss Nelson. Ik weet dat hij nog niet de allerbeste speler ooit is, maar ik ben gewoon fan van hem. Later zou ik ook wel heel graag profvoetballer willen worden. Natuurlijk het liefst bij Feyenoord!

  Vandaag heb ik de wedstrijdbespreking meegemaakt. Ik kwam er zo ook achter dat Welberg met 2 spitsen speelt en geen echte linksvoor had deze wedstrijd. In de kantine hadden we het scorebord al een beetje bekeken en gezien dat het mogelijk zou moeten zijn om te winnen. Dit hoorde ik de trainer ook zeggen in de kleedkamer, punten pakken moest kunnen in deze wedstrijd. Ik voorspelde daarom voor de wedstrijd al winst voor SC Welberg. Ik dacht zelf aan 3-2, maar uiteindelijk werd het 4-3!

  Bij de warming up heb ik lekker meegedraaid, de keeper ingeschoten en daarna mocht ik met de scheidsrechter mee het veld op. Ik heb de bal op de middenstip gelegd en mocht proberen het eerste doelpunt te scoren. Daarna heb ik de hele eerste helft in de dug-out mogen zitten en heb ik alles van dichtbij mee kunnen maken. In de rust nog even lootjes getrokken en toen werd ik zelf verrast met een aandenken aan deze middag.

  Voor de foto heb ik gekozen voor Toon Kouwen. Hij was 1 van de twee spitsen deze wedstrijd.

  Er is nu nog 1 thuiswedstrijd te gaan dit seizoen en daarin zal mijn teamgenootje Million de pupil van de week zijn!