• Sc Welberg wint met ruime cijfers van Lepelstraatse Boys

  Voor de selectie van Sc Welberg stond afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Thuis op Sportpark ’t Zandbaantje ontving het hekkensluiter Lepelstraatse Boys. Trainer Toon Magielse werd in zijn afscheidswedstrijd getrakteerd op een prima voetballend Welberg waardoor een ruime overwinning volgde. Bij rust stond de thuisploeg met 1-0 voor, waarna het de score in de tweede helft nog verder deed oplopen. Met een ruime 4-0 overwinning werd het voetbalseizoen afgesloten.

  Beide ploegen troffen elkaar op de eerste wedstrijddag van dit seizoen in Lepelstraat. Welberg won toen met 2-3, mede door een schitterend doelpunt van Dennis Luijks die een schot vanaf de middellijn in het doel zag belanden. Wegens een blessure kon hij in de laatste wedstrijd dit seizoen niet aan de start verschijnen.

  In de openingsfase tastten beide ploegen elkaar af, ook al stond er voor beide ploegen niks meer op het spel toch wilde beiden de wedstrijd graag winnen.

  Het zijn de bezoekers uit Lepelstraat die na 10 minuten voetballen het eerste kansje van de wedstrijd noteren. Een voorzet vanaf rechts komt gevaarlijk in het strafschopgebied terecht maar de bezoekers doen er uiteindelijk te weinig mee.

   

  Vroege voorsprong Welberg

  Na een kwartier spelen is het Welberg dat de voorsprong pakt. Mats Meeusen onderschept met een keurige sliding op de middellijn de bal en stuurt Djerrel Bax met een lage steekpass weg. De snelle Bax weet de bal na een lange rush op de achterlijn keurig voor te krijgen richting de vrijstaande Rick Schuurman die op zijn beurt de 1-0 laag in de hoek binnen schiet.

  Een doelpunt dat enigszins uit de lucht komt vallen omdat Lepelstraatse Boys het eerste kwartier vooral de bal mocht hebben van de thuisploeg. Vijf minuten later zijn de bezoekers dicht bij de gelijkmaker als een hoekschop vanaf rechts ternauwernood door Welberg op de doellijn wordt weggewerkt. Daar kwam de thuisploeg heel goed weg!

  Lepelstraatse Boys probeert het hierna Welberg vooral via de lange bal moeilijk te maken, maar de bezoekers kunnen nauwelijks gevaarlijk worden, zeker een verdienste van de verdediging die weinig tot niks weggeven in de 1e helft. Welberg lijkt in de 40e minuut de voorsprong te kunnen verdubbelen als een voorzet keurig op het hoofd van de bij de tweede paal geheel vrijstaande Jeremy Tewari terecht komt, helaas mikt Tewari de bal over.

  Op slag voor rust is het Welberg dat om een strafschop schreeuwt als de bal overduidelijk op de arm van een verdediger van Lepelstraat komt, de scheidsrechter laat echter het gaan. Ruststand 1-0.

   

  Tweede helft

  Kort na rust is het Welberg dat de score dan alsnog weet te verdubbelen. Een steekpass dwars door het midden van de verdediging komt terecht bij mee opgekomen verdediger Nouri El Jilali die de bal piekfijn achter de keeper werkt, 2-0.

  Het verzet aan de kant van Lepelstraat lijkt dan al kort in de tweede helft gebroken te zijn. De frustraties bij de bezoekers die nog geen enkele wedstrijd dit seizoen wisten te winnen lopen dan ook op. Er vallen grotere ruimtes waar Welberg echter niet optimaal gebruik van maakt.

   

  Score loopt verder op

  Na een aantal goede kansen die onbenut worden gelaten valt de verdiende 3-0 met nog 25 minuten op de klok. Een mooie aanval wordt uiteindelijk door Mats Meeusen bekroont met een doelpunt. De wedstrijd lijkt dan definitief beslist.

  Mede omdat Lepelstraatse Boys nauwelijks wat weet te creƫren in de tweede helft lijkt Welberg gemakkelijk naar de overwinning te kunnen voetballen.

  Een afstandsschot van Djerrel Bax schampt de paal na 75 minuten voetballen. En niet veel later krijgt Jeremy Tewari een goede mogelijkheid om de score verder te doen oplopen. Welberg beloont zich echter niet ondanks het grote veldoverwicht.

   

  Slotoffensief Welberg

  Het is tot de 92e minuut wachten voordat de laatste treffer van de middag valt. Diego Vaissaire bepaalt de eindstand op 4-0 nadat hij via een diepe steekpass weggestuurd wordt en via een hard schot laag in de rechterhoek de bal achter de keeper van Lepelstraatse Boys schiet.

  Uiteindelijk een dik verdiende overwinning van Welberg dat vooral in de tweede helft een groot veldoverwicht had, de score had uiteindelijk nog verder kunnen oplopen als het vizier bij de gecreƫerde kansen nog wat scherper had gestaan.

  Het voetbalseizoen is hiermee ten einde gekomen. Het 1e elftal van Welberg behaald met 10 punten de 9e plaats in een sterke competitie en weet FC Bergen en Lepelstraatse Boys onder zich te houden.

   

  Afscheid trainer Toon Magielse

  Voorafgaand aan de wedstrijd werd vertrekkend trainer Toon Magielse door bestuur en spelersgroep uitgebreid in het zonnetje gezet. Magielse verlaat Welberg na 3 voetbal seizoenen en zal de overstap naar Sc Stavenisse gaan maken. Hij werd bedankt voor de fijne en goede samenwerking de afgelopen jaren, en kreeg een mooi aandenken in de vorm van een ingelijst Welberg shirt gesigneerd door alle spelers.  Met een mooie 4-0 overwinning sloot trainer Toon Magielse zijn laatste wedstrijd af!

   

  Zomerstop

  De zomerstop is hiermee van start gegaan. De selectie zal zich onder aanvoering van de nieuwe trainer Koos Kortland vanaf eind juli gaan voorbereiden op het nieuwe voetbalseizoen, maar eerst volgt een periode van welverdiende rust!

   

  (Geschreven door: Jesse de Decker)