• SC Welberg delft onderspit in inhaalwedstrijd tegen Vrederust

Na de afgelaste wedstrijd tussen Vrederust en Welberg afgelopen zaterdag werd deze dinsdagavond alsnog afgewerkt. Omdat voetbalvereniging Vrederust niet beschikt over een lichtinstallatie op hun wedstrijdveld werd deze wedstrijd gespeeld op het terrein van Sc Welberg. Vrederust ging er na een sportieve wedstrijd met een verdiende overwinning vandoor, eindstand 0-4.

De eerste 20 à 25 minuten van de wedstrijd zijn de twee ploegen behoorlijk gelijkwaardig aan elkaar, waarbij beide in aanvallend opzicht een aantal kleine kansjes krijgen. Het is uiteindelijk Vrederust die de eerst echt grote kans noteert als Welberg via de lat en paal gered wordt tegen een achterstand. De bezoekers uit Halsteren pakken dan steeds meer het initatief, en komen er voetballend in korte tijd een paar keer goed uit

Op het halfuur valt dan de 0-1 die al een paar minuten in de lucht hangt, al komt deze tot stand door een ongelukkig eigen doelpunt van Mels Meeuwsen die de bal voor het doel probeert weg te werken maar deze bal valt verkeerd in eigen doel.

Vrederust zet na de voorsprong nog wat extra aan, wat 3 minuten na de 0-1 zorgt voor een penibele situatie voor het doel als de bal niet goed wordt weggewerkt, via de kluts komt de bal bij een speler van de tegenpartij terecht die de bal voorzet op de meelopende spits en de 0-2 achter de Welberg keeper tikt.

Welberg is niet veel later dicht bij de aansluitingstreffer maar de bal wil er net niet in, een beetje geluk zit echter niet mee.

Kort voor de pauze is het nogmaals Welberg dat zich voor het Vrederust doel laat zien, maar de aanval via Mohammed Dahir had meer verdiend.

Met een 0-2 ruststand zoeken beide ploegen de kleedkamers op. Welberg gaf de voor de ongelukkige achterstand goed tegenstand tegen het goed combinerende Vrederust maar leek na het 1e doelpunt een beetje van slag te zijn.

Tweede helft

In de tweede helft was eenzelfde spelbeeld te zien, Vrederust pakte veelal het initatief en Welberg probeerde veelal via de omschakeling gevaarlijk te worden voor het doel.

De eerste echte kans in de tweede helft valt te noteren na 60 minuten als keeper Bart Helmons gedwongen wordt om een vrije trap van Vrederust uit de hoek te plukken.

Niet veel later is het Welberg dat na een snelle aanval op rechts dichtbij de 1-2 is, maar het schot van Mohammed Dahir gaat net voorlangs het doel naast. Een dreigende aanval die duidelijk meer had verdiend.

De thuisploeg blijft opzoek naar de aansluitingstreffer en krijgt daar in korte tijd ook goede kansen voor. Maar toch is het Vrederust die na 70 minuten voetballen de wedstrijd in het slot gooit. Een afvallende bal vanuit het middenveld komt terecht bij een speler van de bezoekers, die ziet de Welberg keeper iets te ver voor zijn doel staan en schiet de bal vanaf 20 meter over hem heen, 0-3. De wedstrijd is dan definitief gespeeld.

Welberg krijgt kort na het 3e doelpunt van Vrederust nog een dot van een kans als Mohammed Dahir goed doorgaat op de rechterflank, de voorzet komt terecht bij Mats Meeuwsen die tot twee keer toe zijn inzet gekeerd ziet worden door de doelman en een verdediger op de doellijn. Het zit Welberg ook echt niet mee!

Vrederust besluit de wedstrijd in de 87e minuut nog met de 0-4, een enigszins geflatteerde uitslag gezien de kansenverhoudingen.

Kort voor het laatste fluitsignaal is het Welberg dat vanuit een corner nog gevaarlijk wordt, maar de kopbal uit de corner wordt door de Vrederust keeper gepakt.

Niet veel later is het scheidsrechter die wedstrijd tot een einde fluit.

Vrederust gaat er uiteindelijk verdiend met de overwinning vandoor, maar het zat Welberg bepaald niet mee. En het ontbrak de thuisploeg aan een beetje geluk dat Vrederust duidelijk wel had.

Zaterdag tegen The Gunners

Aankomende zaterdag wacht Welberg wederom een pittige tegenstander. In Breda gaat het dan op Sportpark Hooghuys de strijd aan met The Gunners. De wedstrijd staat onder leiding van dhr. Van Horssen en begint om 15:00 uur.

(Geschreven door: Jesse de Decker)