• Welberg nog puntloos na nederlaag tegen The Gunners

Na de midweekse inhaalwedstrijd tegen vrederust, 0-4 verlies, ging Welberg afgelopen zaterdag in Breda op bezoek bij The Gunners. Die ploeg is een van de nieuwkomers in de 4e klasse C, vorige jaar behaalde het een 2e plek in de 4e klasse D waardoor de verwachting is dat de ploeg ook bovenin gaat meedraaien dit jaar. Welberg kende tegen The Gunners een ware ‘off-day’ en verloor met 6-1.

Onder grote publieke belangstelling betraden beide ploegen onder een heerlijk najaarszonentje de grasmat in Breda. Het was de thuisploeg die direct na de aftrap de aanval zochten en dit leverede al na anderhalve minuut de eerste corner van de wedstrijd op. Voordat iedereen het goed en wel doorhad lag de bal ook al in het doelnet, de corner werd niet goed verwerkt door de verdediging van Welberg waardoor The Gunners het buitenkansje gelijk afstrafte, 1-0.

Snelle gelijkmaker Welberg

De openingsfase van het duel was levendig, in korte tijd krijgt Welberg tot twee maal toe een grote kans om de gelijkmaker te maken, maar het vizier van de ploeg stond duidelijk nog niet op scherp.

In de 13e minuut is het dan wel raak, Het is Achmed Dahir die op de achterlijn zijn tegenstander passeert en Ton Looyen bediend waarop hij de 1-1 maakt.

Lang bleef deze stand niet staan want vijf minuten later is het wederom The Gunners die tot scoren komen, als de man van de gelijkmaker een fout begaat in het strafschopgebied, waar de thuisploeg wel raad mee weet, 2-1.

Felle wedstrijd

Hierna komt de wedstrijd wat meer in evenwicht, de thuisploeg speelt met vlagen fysiek hard voetbal en komt er net als Welberg een paar keer goed uit. Beide keepers staan goed op hun post.

Het is na 35 minuten toch The Gunners die de score verder doen oplossen, als de verdediging van Welberg er weer niet goed uitziet, 3-1.

2e helft

Direct na de thee grijpt trainer Koos Kortland in, beide backs worden vervangen door nieuwkomer Khaled Mohammed en Mahmoud Safwat in de hoop dat het in de 2e helft beter zal gaan achterin.

The Gunners lopen uit

Na twee derde wedstrijd krijgt de thuisploeg op de rand van de 16 meter een strafschop te nemen na een onnodige overtreding van Welberg, de bal wordt snoeihard in de touwen gewerkt, 4-1.

De wedstrijd is dan definitief gespeeld.

In een voor de rest sportief verlopen wedstrijd gaat het na 75 minuten mis als Jeremy Tewari door een overtreding ten val wordt gebracht. De emoties lopen op en een onder vriendelijke schermutseling tussen beide teams volgt. De uitstekend leidende scheidsrechter dhr. van Horssen deelt twee rode kaarten, een voor de thuisploeg en een voor Welberg.

Beide teams gaan met 10 spelers verder.

Niet veel later is het The Gunners dat 5-1 maakt.

Tot overmaat van is het de thuisploeg dat kort voor het einde van de wedstrijd ook nog 6-1 maakt, wat ook de eindstand is.

Een onnodig grote nederlaag van Welberg, dat na 3 gespeelde wedstrijd nog altijd puntloos is.

De krachtsverhoudingen tussen beide ploegen lagen niet zozeer ver uit elkaar, maar The Gunners profiteerde optimaal van de kleine foutjes die Welberg achterin maakte. Waardoor de uitslag enigszins geflatteerd doet overkomen.

Aankomende twee weken geen competitiewedstrijd

Aanvankelijk zou Welberg aankomend weekend een thuiswedstrijd gespeeld hebben tegen het zaterdagelftal van Rood Wit W uit Sint Willebrord, maar deze ploeg heeft zich kort voor de start van de competitie moeten terugtrekken. Hierdoor is Welberg dit weekend vrijaf, en omdat volgend weekend een inhaal/beker programma op de rol staat is er wederom geen competitievoetbal.

Welberg zal echter zaterdag 22 oktober wel in actie komen, het speelt dan in Ooltgensplaat een oefenwedstrijd op bezoek bij OFB. Die ploeg staat op dit moment op een tweede plaats in de 5e klasse C (district West 2). De wedstrijd aldaar zal starten om 14:30 uur.

Op zaterdag 29 oktober zal Welberg de volgende competitiewedstrijd spelen, wederom gaat de reis dan naar Breda. Op sportpark de Blauw Kei wacht dan het 1e zaterdagelftal van Baronie. De wedstijd start om 16:45 uur.

(Geschreven door: Jesse de Decker)