• Welberg mag lang hopen op resultaat tegen Baronie, maar verliest uiteindelijk geflatteerd

Na twee weekenden vrijaf trad het 1e elftal van Sc Welberg afgelopen zaterdag in Breda aan tegen het zaterdag elftal van Baronie. Het werd een wedstrijd die voor de neutrale toeschouwer boeiend was om naar te kijken. Welberg kwam al vroeg op voorsprong, maar stond uiteindelijk na het laatste fluitsignaal met lege handen, uitslag 5-1.

Welberg trainer Koos Kortland gaf onder 19 speler Kane Brands het vertrouwen en stelde de jonge aanvaller op vanaf het begin. Brands speelde in de voorbereiding ook al een aantal keer mee met de ploeg en traint regelmatig mee.

Het was Welberg die vanaf de aftrap gelijk vol druk zette op de helft van de thuisploeg, die daar kennelijk geen rekening mee hadden gehouden en de eerste minuten nogal paniekerig overkwamen.

Vroege voorsprong Welberg

De eerste kans voor de oranjehemden was gelijk raak. Na 5 minuten kreeg Martijn Gladdines op de rand van het strafschopgebied een afvallende bal die hij vol op de pantoffel nam, de bal beland onhoudbaar laag in de rechterhoek, 0-1.

Baronie, vorig jaar nog op de 5e plaats geĆ«indigd in de 4e klasse D, had  een andere start van de wedstrijd verwacht.

Direct na de vroege voorsprong is het Achmed Dahir die op links wordt weggestuurd, omspeelt zijn tegenstander en kan alleen op de Baronie keeper af maar die pakt de inzet van Dahir knap. Een kans die eigenlijk het 2e doelpunt had moeten opleveren.

Uit het niets komt Baronie na twaalf minuten op gelijke hoogte. Een ongelukkig moment in het strafschopgebied zorgt ervoor dat baronie de bal gemakkelijk in het doel kan schieten.

Een kleine domper voor Welberg, dat de touwtjes in de beginfase toch wel in handen had.

Een gelijkwaardige eerste helft volgt waarbij het spel zich vooral op het middenveld afspeelt. Beide ploegen lukt het niet om grote doelkansen te creeƫren.

Beide ploegen gaan na 45 minuten met een 1-1 tussenstand, een goede weergave van de verhoudingen.

Tweede helft

Gelijk bij de start van de tweede helft wordt duidelijk dat Baronie een tandje gaat bijzetten. Welberg geeft echter goed partij. Het eerste kwartier van de tweede helft gaat het spel met een hoog tempo op en neer. Beide ploegen laten zich veelvuldig voor beide goals zien.

Na twee derde wedstrijd is het Welberg die om een strafschop schreeuwt bij de dienstdoende scheidsrechter als een inzet wordt afgestopt via een handsbal in het strafschopgebied. Alles en iedereen denkt dat die strafschop ook volgt maar alleen scheidsrechter van Nistelrooij denkt daar onbegrijpelijk anders over.

Baronie op voorsprong

Vijf minuten later is het Baronie dat dan toch de voorsprong pakt. Een voorzet wordt op de achterlijn over Welberg keeper Bart Helmons gekopt, 2-1.

Welberg geeft zich alles behalve gewonnen en gaat gelijk op zoek naar de gelijkmaker, het ontbreekt echter aan een beetje geluk in de afronding.

Na 75 minuten is het de thuisploeg die dan de voorsprong vergroot tot 3-1, nadat verdediger Bas de Jager de bal niet goed weg krijgt op de eigen helft, Baronie profiteert optimaal en scoort.

De wedstrijd lijkt dan met nog een klein kwartier te spelen beslist te zijn.

Welberg moet de laatste tien minuten van de wedstrijd tot overmaat van ramp met 10 verder nadat Kane Brands hard een knie in zijn gezicht krijgt tijdens een duel, hij kan niet verder en omdat alle wissels al op zijn moet Welberg met een man minder de wedstrijd uitspelen.

Baronie speelt de wedstrijd daarna uit en maakt uit een corner nog 4-1.

In de 96e minuut is Welberg dan nog een keer gevaarlijk op de helft van de thuisploeg maar de inzet op doel mist kracht. Uit de tegenstoot maakt Baronie nog de 5e, eindstand 5-1.

Uitslag valt geflatteerd uit

Een erg geflatteerde uitslag gezien het verloop en krachtsverhoudingen van beide teams. Welberg verloor na de vermeende strafschop het momentum van de wedstrijd, waarna het allemaal de kant van Baronie op viel. Een gelijkspel had echter een verdiend resultaat geweest.

Thuiswedstrijd tegen Alliance

Aankomende zaterdag, 5 november speelt Welberg op het eigen sportpark een thuiswedstrijd tegen Alliance uit Roosendaal. Die ploeg staat na 5 gespeelde wedstrijden op een 5e plaats op de ranglijst met 9 punten. Die punten werden overigens wel behaald tegen de kwalitatief mindere tegenstander van de competitie.

Hopelijk kan Welberg zaterdag de eerste driepunter noteren! De wedstrijd start om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Karacelik.

(Geschreven door: Jesse de Decker)