• Welberg maakt geen moment aanspraak op overwinning tegen Alliance en verliest terecht.

Afgelopen zaterdag trad het 1e elftal van Welberg thuis aan tegen Alliance uit Roosendaal. Welberg had een totale offday waarbij strijd en beetje geluk ontbrak. Alliance ging er terecht met de overwinning vandoor, eindstand 0-3.

Het was voor iedereen weer even wennen, onder koele temperaturen en enkele spatjes regen werd de wedstrijd afgewerkt.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd zijn van beide kanten tam, al laten beide ploegen zich wel een keer voor het doel zien, zonder resultaat.

Alliance komt na een kwartier op voorsprong, als er op links een voorzet wordt gegeven, de voorzet komt aan bij een Alliance aanvaller die daarop de Welberg verdediging op het verkeerde been zet en hierna de 0-1 achter de Welberg keeper binnen schiet.

Een slordige eerste helft van beide kanten volgt waarbij geen van beiden echt grote kansen creëert, toch komt Alliance na 35 minuten voetballen op 0-2.

Een hoekschop wordt binnengekopt door Alliance.

Een slappe eerste helft van Welberg dat erg slordig is en nauwelijks kansen creëert, Alliance weet er op zijn beurt ook weinig tegenover te stellen.

Tweede helft

Welberg komt beter de kleedkamers uit bij de start van de tweede helft, al snel volgt het eerste kansje van de tweede helft voor Welberg. Na goed doorgaan van Achmed Dahir op de linkerflank volgt een voorzet die vervolgens door de voorhoede gemist wordt.

Een minuut later is het Alliance dat zich voor de eerste keer in tweede helft voor het doel laat zien, via de as van het veld komen de bezoekers voor het doel van Welberg maar de inzet gaat naast.

Niet veel later is het weer Alliance dat zich aanvallend laat zien, een redding van keeper Bart Helmons zorgt er echter voor dat de bezoekers niet op 0-3 kunnen komen.

Een vrije trap op randje strafschopgebied in de 55e minuut gaat gelukkig voor Welberg net naast het doel.

Met nog 10 minuten te spelen is het wederom keeper Bart Helmons die knap red en een gevaarlijke inzet tot corner weet te verwerken.

Vanuit de daaropvolgende hoekschop wordt echter de 0-3 binnengekopt.

In de 80e minuut is het na goede aanval van Welberg Achmed Dahir die zich vrij weet te spelen maar zijn inzet gaat net over.

In de laatste 10 minuten van de wedstrijd gebeuren er geen noemen waardigheden meer, en dit typeert ook het verloop van wedstrijd. Eindstand Welberg – Alliance 0-3.

Welberg miste de inzet, power en voetballend vermogen dat de ploeg de afgelopen wedstrijden tegen kwalitatief betere tegenstanders wel liet zien. De wedstrijd tegen Alliance is er dus een om snel te vergeten.

Volgende week uitwedstrijd tegen Boeimeer

Aankomende zaterdag 12 november speelt Welberg een uitwedstrijd in Breda tegen Boeimeer. Die ploeg staat een plekje hoger op de ranglijst dan Welberg en behaalde tot nu toe drie punten door te winnen van Lepelstraat met 5-2.

Het is voor Welberg zaak om de wedstrijd tegen Boeimeer met een goed resultaat af te sluiten om zodoende de komende weken de weg richting de middenmoot van de ranglijst op te zoeken.

De wedstrijd Boeimeer tegen Welberg wordt gespeeld op sportpark Heksenwiel en start om 17:15 uur.

(Geschreven door: Jesse de Decker)