• Pupil van de week: Brick Vergouwen

  Hallo allemaal, mijn naam is Brick Vergouwen en ik was de bofferd die pupil van de week was bij de wedstrijd SC Welberg tegen VV Steenbergen. Ik vond het vooraf wel heel spannend om pupil van de week te zijn omdat ik niet wist wat er allemaal zou gebeuren, maar ik vond het een hele leuke dag!

  Ik kwam met papa en mama naar de kantine. Al snel mocht ik toen het shirt van de Pupil van de Week aantrekken. Jammer dat het koud was, want dan moest ik een jas aan en kon je het shirt van de Pupil van de Week niet goed zien. Maar ik heb het de hele dag wel aan heel veel mensen laten zien! En toen mocht ik het ook nog een hele week mee naar huis nemen!

  Ik heb de hele dag heel veel dingen mogen doen. Toen ik het shirt van de pupil van de week aan had, mocht ik ook bij de teambespreking in de kleedkamer zijn. Daar vertelde de coach wat de opstelling zou zijn, wie er opgesteld werden en wat alle spelers in het veld moesten doen. Toen de spelers gingen omkleden moest ik de kleedkamer even uit, maar daarna mocht ik mee doen met de warming up. Ik mocht ook helpen de keeper in te schieten. Ik mocht met de scheidsrechter het veld oplopen en daarna mocht ik met de bal vanaf de middenstip dribbelen en proberen te scoren in het doel van VV Steenbergen. En dat is gelukt: ik heb gescoord. Jammer dat die niet mee telde voor de uiteindelijke uitslag. Tijdens de wedstrijd heb ik bij de reserves op de bank gezeten. Het was heel koud, dus mocht ik mee onder een deken op de bank zitten. In de rust heb ik op de bar mogen zitten om de lootjes te trekken. Ik mocht door de microfoon de nummers omroepen. Daarna mocht ik iets lekkers en iets te drinken uitzoeken en zat mijn taak als pupil van de week er op. Maar ik ben de hele wedstrijd blijven kijken!

  Ik ben 10 jaar en voetbal bij de JO-11 bij Erwin, Martijn en Sven. Daar ben ik 1 van de 3 keepers. Af en toe moet ik ook wel in het veld staan, maar het liefste ben ik keeper. Daarom was het natuurlijk niet moeilijk om te kiezen met wie van de spelers van SC Welberg 1 ik op de foto zou gaan. Met Bart Helmons, de keeper, natuurlijk.

  Ik woon met mijn vader Christ-Jan, mijn moeder Moniek en mijn zusje Lynthe op de Stoofdijk. Ik heb heel veel huisdieren: 2 paarden (Flash en Valla) en wel 10 konijnen. En ze hebben allemaal een naam: Pippi, Leeuwtje, Chocolaatje, Dropje, Woezel, Boeffie, Snuffie, Bliksem, Donderwolk en Snoepie.

  Ik zit in groep 7 van de Fakkel in Roosendaal. Alleen bij ons op school hebben de groepen kleuren en ik zit in Aqua. Ik heb 3 juffen: Ellen, Glenda en Lotte. En af en toe heb ik ook juf Jorinda. Ik vind op school eigenlijk het buitenspelen het leukste. Maar helaas moet ik ook minder leuke dingen doen op school, bijvoorbeeld rekenen.

  Als ik thuis ben zit ik vaak te gamen. Dan speel ik Fortnite of Minecraft. Ik kijk niet veel tv, maar wel graag naar Youtube en dan vooral naar Alex Klein. Die maakt veel video’s over games. Maar ik heb ook nog wel heel veel andere hobby’s. Ik hou ook heel erg van Mountainbiken en ook ga ik graag drummen. Ik heb drumles van Marco Brok.

  Toen ze me vroegen wat ik niet graag eet, kon ik niets bedenken. Want ik vind spruitjes en spinazie wel heel lekker. Maar het lekkerste vind ik kakifruit of pannenkoeken.

  Als ik later groot wordt zou ik graag profvoetballer worden. Maar dan wel het liefste keeper. Mijn favoriete voetballer is geen keeper maar een speler: Ronaldo. Mijn favoriete club is SC Welberg natuurlijk, maar Ajax vind ik ook goed.

  Ik mocht ook een voorspelling doen voor de uitslag van de wedstrijd en ik dacht dat SC Welberg met 5-3 zou winnen. Ze begonnen goed door het eerste doelpunt te scoren, maar helaas verloren ze met 1-5. (maar met mijn doelpunt erbij eigenlijk met 2-5 natuurlijk).