• Sc Welberg verliest onterecht van Lepelstraatse Boys

Afgelopen zaterdag stond de ontmoeting tussen twee ploegen die voor de start van de wedstrijd nog geen punt behaald hadden. Sc Welberg ging in Lepelstraat op zoek naar de eerste punten van het seizoen. Ondanks het veldoverwicht in de eerste helft was het bij rust 0-0. Lepelstraatse Boys kwam kort na rust op voorsprong vanuit een vrije trap, waarna Welberg alles op alles zette om langszij te komen, helaas zonder resultaat. Door het verlies staat Welberg nu alleen onderaan de ranglijst.

Met een heerlijk najaarszonnetje betraden beide ploegen de grasmat in Lepelstraat. Inzet van de wedstrijd voor zowel Lepelstraatse Boys als Welberg was om de eerste punten van het seizoen binnen te slepen.

Dat was meteen vanaf de aftrap ook duidelijk. Beide ploegen staken vanaf het eerste fluitsignaal veel energie in de wedstrijd waardoor er al snel een echte strijd ontstond. De beginfase was voor de thuisploeg uit Lepelstraat, die ploeg zorgde ook voor het eerste doelgevaar na 5 minuten voetballen. Maar zonder het Welberg goalie Bart Helmons echt moeilijk te maken.

Welberg pakt overwicht

Welberg pakte het initiatief al snel over, op het kwartier was het Ahmed Dahir die via zijn broer Mohammed werd diep gestuurd ter hoogte van de middellijn, waarna de snelle Dahir met een snelle rush op het doel van Lepelstraat afkwam, zijn inzet belande ook in het doel maar de treffer werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel.

De ploeg van trainer Koos Kortland bleef echter scherp na het afgekeurde doelpunt, won de duels op het middenveld veelal en zocht via de flanken veelal de ruimtes op. Na 25 minuten spelen krijgt Welberg een corner te nemen na een dreigende aanval. De corner, genomen door Mats Meeusen komt perfect op het hoofd van verdediger Tsjeu den Ridder, die boven alles en iedereen uitkomt maar zijn inzet wordt ter nauwer nood van de doellijn afgehaald. De aanwezige Welberg supporters telde de kopbal al als doelpunt.

Kansen Welberg

Amper twee minuten later is Welberg weer gevaarlijk, wederom is het Achmed Dahir die voor het gevaar zorgt, een voorzet op de mee opgekomen Kevin Dits wordt door de keeper verwerkt tot hoekschop. De corner levert voor Welberg niets op.

Op het half uur is het opnieuw Welberg dat voor gevaar weet te zorgen. Mohammed Dahir stuurt Ahmed Dahir diep, maar wederom wordt zijn inzet knap gekeerd door de keeper van Lepelstraatse Boys, Welberg houdt aan de goede aanval wel een corner over.

De 0-1 hangt in de lucht, maar wat de laatste weken vaker het probleem is na een goed opgezette aanval de afronding vinden is in deze wedstrijd ook weer het geval.

In de 36e minuut is het Lepelstraatse Boys met een spaarzame uitval, even reageert de Welberg verdediging te traag en binnen een mum van tijd staat de thuisploeg in het strafschopgebied, Bart Helmons redt echter knap met zijn voet op de inzet die tot corner wordt verwerkt.

Welberg zet tot aan de thee behoorlijk aan maar helaas lijdt het veldoverwicht niet tot een voorsprong. Ruststand 0-0.

Tweede helft

De thuisploeg komt scherper uit de kleedkamers en zet Welberg gelijk na de aftrap vol onder druk.

Lepelstraat krijgt in de 50e minuut op de punt van het strafschopgebied een vrije trap te nemen als rechtsback Ton Looyen een speler van Lepelstraat vastpakt, hij krijgt daarvoor ook nog een gele kaart te zien van scheidsrechter Houdé.

De daaropvolgende vrije trap wordt laag over de grond in de verre hoek geplaatst, keeper Bart Helmons zit er met zijn vingertoppen aan waardoor de bal via de paal over de achterlijn gaat.

Lepelstraatse Boys pakt voorsprong

Tien minuten gespeeld in de tweede helft als Lepelstraatse Boys wederom op een aantrekkelijke plek een vrije trap krijgt te nemen, ditmaal een cadeautje van de arbiter die onterecht een handsbal constateert van Tsjeu den Ridder. De vrije trap wordt tot overmaat van ramp in de kruising van het doel geschoten, 1-0 Lepelstraatse Boys.

Welberg laat de koppen niet hangen en blijft zoeken naar de ruimtes op de flanken. De snelle Achmed Dahir is ook in de tweede helft de meest dreigende speler aan de kant van Welberg.

Met nog een half uur te spelen ontstaat er een echte vechtwedstrijd waarbij aan beide kanten voor harde duels niet worden geweerd. Het beste voetbal is er dan bij beide ploegen wel af. Er ontstaan veel ruimtes op het veld omdat Welberg veelvuldig de druk naar voren zoekt, via de ingevallen Kane Brands en Mike Grondmann wordt het op een aantal keer in korte tijd behoorlijk gevaarlijk, maar telkens wil de inzet niet over de doellijn.

Lepelstraatse Boys loert vooral op de uitbraken en krijgt in de 80e minuut ook de mogelijkheid om de wedstrijd in het slot te gooien als er een twee tegen één situatie ontstaat in het strafschopgebied, maar de thuisploeg speelt het niet goed uit waardoor Bart Helmons de bal gemakkelijk op kan rapen.

Welberg krijgt in de slotfase de uitgelezen mogelijkheid tot het scoren van de gelijkmaker, wederom komt het gevaar via de flanken, ditmaal is het keihard werkende Diego Vaissaire die het strafschopgebied in dribbelt en afspeelt op de vrijstaande Kane Brands, maar het schot wordt wederom gekeerd op de doellijn.  Dat was de kans op de verdiende gelijkmaker.

Kort daarna houdt scheidsrechter Houdé het voor gezien, de schemerig heeft zich dan al behoorlijk ingezet. Lepelstraatse Boys wint gezien het spelbeeld over de gehele wedstrijd onverdiend met 1-0.

Welberg creëerde een legio aan gevaarlijke mogelijkheden voor het doel van Lepelstraat, maar het geluk was (zoals wel vaker dit seizoen) niet aan de zijde van het elftal.

Teleurgesteld verlaten de Welberg spelers het veld, de ploeg toonde veel inzet, creëerde veel kansen maar vonden geen afronding en dus helaas geen punt(en). Na 8 gespeelde wedstrijden staat de ploeg van Koos Kortland met 0 punten onderaan in de klasse.

Zaterdag laatste wedstrijd voor de winterstop.

Volgende week dinsdagavond 6 december speelt Sc Welberg zijn laatste wedstrijd voor de winterstop. Tegenstander op Sportpark ’t Zandbaantje is dan DVO’60 uit Roosendaal. De wedstrijd tegen FC Bergen stond aanvankelijk nog gepland op 10 december a.s. maar deze ploeg trok zich vanwege spelerstekorten terug uit de competitie.

Daarom krijgt Welberg nog een kans om voor de winterstop de eerste punten te behalen, dan moet er wel een resultaat behaald worden tegen een ploeg die in uitstekende vorm verkeerd. Het won namelijk al van VVC’68 en V.V. Steenbergen.

De wedstrijd aankomende dinsdagavond start om 20:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter dhr. Fitters.

(Geschreven door: Jesse de Decker)