• Pupil van de week: Xavi van Dorst

  Hallo allemaal, Mijn naam is Xavi van Dorst, 10 jaar,  uit Steenbergen.

  Ik was op zaterdag 18 maart Pupil van de Week bij de wedstrijd SC Welberg 1 tegen Baronie 1. Dat was een hele spannende wedstrijd. Ik had voorspeld dat het 2 -1 zou worden en heel lang leek het er op dat ik gelijk zou krijgen. Maar helaas werd het 1-2. Dat vond ik wel jammer. Jammer dat het doelpunt dat ik maakte, net voor de officiƫle aftrap, niet mee telde. Ik dribbelde met de bal de zestien in, en speelde om de keeper heen en scoorde.

  Pupil van de week zijn is heel erg leuk! Je mag heel veel doen voor de wedstrijd. En dan ook nog in de Dug-out zitten tijdens de eerste helft.

  Ik zit zelf in de Jo-11 bij mijn trainers Martijn, Erwin en Sven. Daar ben ik spits en topscorer. We zijn net de vorige periode kampioen geworden dus ik heb als spits goed mijn best gedaan. Ik denk dat ik wel 15 tot 20 doelpunten heb gemaakt. Ik maak er gemiddeld 2 per wedstrijd. Ik ben het beste met mijn rechtse been, maar ben flink aan het trainen om met 2 benen te kunnen spelen. Ik hoop dan ook ooit topvoetballer te worden. Dan wil ik net zo goed worden als Kylian MbappƩ, want dat is de beste voetballer ter wereld. Als ik dan zelf profvoetballer word, dan wil ik of bij Feyenoord spelen of bij Paris Saint Germain. Ik ben fan van Feyenoord, en ik weet bijna zeker dat Feyenoord kampioen wordt dit jaar.

  Voetballen vind ik het allerleukste wat er is. Als ik niet op school zit, speel ik het liefste buiten, en dan ga ik het liefste met vriendjes voetballen. Op school vind ik buitenspelen ook het leukste, of gymen, dat doe ik ook graag. Spellen vind ik ook best wel leuk op school. Het minst leuke vind ik rekenen denk ik. Ik kan het wel, maar ik vind het gewoon net wat minder leuk.

  Ik woon met mijn papa Mark en mama Danique en mijn 2 jongere zusjes Romae en Vayenne in Steenbergen. Mijn papa voetbalt ook bij SC Welberg. En dan hebben we ook nog onze kat Snoes. Eigenlijk heet zij Pardoes omdat we eerst dachten dat het een mannetje was. Maar toen kwamen we er achter dat het een meisje is en nu noemen we haar dus maar Snoes. Snoes is helemaal zwart. Ze is al ongeveer 15 jaar en het is een echte knuffelkat.

  Ik ga naar de Gummarus waar ik in de klas zit bij juf Marieke en meneer Iwan. Meneer Iwan hebben we maar 1 dag in de week. De andere dagen is het juf Marieke. Ik vind Marieke de leukste van de twee.

  Mijn lievelingseten is sushi, maar biefstuk vind ik ook heel lekker. Nasi en bami vind ik niet lekker. Of spruitjes, maar dat zijn dan ook de enige groeten die ik niet lekker vind. Ik vind groeten best lekker.

  Ik heb een hele leuke dag gehad als Pupil van de Week. Ik mocht van de scheidsrechter de bal het veld op dragen, ik mocht de euromunt die bij de toss gebruikt werd houden. Daar heb ik lekker wat snoepjes van gekocht. Ik mocht bij de teambespreking in de kleedkamer zijn. Daar begreep ik niet alles wat de trainer zei. Daarna mocht ik met de warming-up mee doen en heb dan ook alles mee gedaan. Ik heb Mahmoud Safwat gekozen om mee op de foto te gaan, want met hem ben ik bij de warming up ook bezig geweest om de keeper in te schieten.