• Sc Welberg verliest ook tweede bekerwedstrijd

  Afgelopen zaterdag reisde het 1e elftal van Sc Welberg af naar Tholen, waar op Sportpark de Bent het treffen met Tholense Boys op het wedstrijdprogramma stond. De eerste bekerwedstrijd voor Sc Welberg werd met 0-6 verloren tegen 3e klasser V.V. Kogelvangers. Met Tholense Boys trof de ploeg van trainer Ad Straver een degradant uit de 3e klasse, een sterke tegenstander die Sc Welberg ook in competitieverband zal tegenkomen dit seizoen.

  Tholense Boys – Sc Welberg, uitslag 7-0

  Onder subtropische omstandigheden werd er om 15:00 uur afgetrapt in Tholen. Sc Welberg beschikte nog steeds niet over een complete selectie, en moest meerdere vaste waarden missen.

   

  Vroege achterstand Welberg

  Tholense Boys begon fel aan de wedstrijd, direct werd er over de rechterflank de aanval gezocht, en na 2 minuten voetballen resulteerde dit al in de 1-0 voorsprong. Op rechts wist Tholense Boys ruimte te creeëren om door te stomen richting de achterlijn, de bal werd voorgegeven en hard achter keeper Bart Helmons in het doel gekopt.

   Na de vroege openingstreffer ging Tholense Boys door waar het mee begonnen was, vol de aanval zoeken. Welberg kon er weinig tegenover zetten en liep vooral naar achteren.

   Na een kwartier voetballen werd het ook 2-0 voor de thuisploeg. Vrijwel op een identieke manier als bij het 1e doelpunt kon de verdediger vanaf rechts opstomen richting de rand van het strafschopgebied, met een goede voorzet die ter hoogte van de penaltystip kwam was het makkelijk binnenschieten.

   

  Score loopt snel op

  Vier minuten later lag tot overmaat van ramp ook de 3-0 in het doelnet, wederom een goed uitgespeelde aanval van Tholense Boys die koel werd afgerond.

  Welberg krijgt verdedigend geen grip op de thuisploeg en moet toezien dat de doelpunten snel achter elkaar volgen.

   In de 22e minuut komt dan ook nog de 4-0 op het scorebord. Wederom krijgt Tholense Boys op de flanken de ruimte om door te stomen richting het doel, waarna met een snelle combinatie de ruimte gevonden wordt en uiteindelijk het 4e doelpunt een feit is.

   

  Drinkpauze

  Na 25 minuten last scheidsrechter dhr. de Gouw een drinkpauze in, een goed moment voor trainer Ad Straver om een aantal aanwijzingen mee te geven. Dat lijkt te werken, Welberg krijgt in het tweede gedeelte van de 1e helft wat meer grip op de wedstrijd en laat zich een paar keer aanvallend zien.

   

  Scheidsrechter ontneemt Welberg strafschop

  Na een half uur is het Diego Vaissaire die alleen op de Tholense keeper afgaat, die begaat op de rand van het strafschopgebied een domme overtreding waardoor Vaissare ten val komt. De scheidsrechter geeft echter om onbegrijpelijke reden een vrije trap, terwijl de overtreding toch in het strafschopgebied begaan werd.

  Een vrije trap volgt, maar die wordt door Amir Baali via de verre hoek net naast geschoten.

   Kort voor rust komt Tholense Boys nog op een 5-0 voorsprong. Welberg heeft het in de 1e helft lastig gehad met de thuisploeg en kreeg geen grip op de aanvallen die Tholense Boys telkens goed op wist te zetten.

   

  Tweede helft

  In de tweede helft komt Welberg een stukje beter voor de dag. De defensie staat duidelijk beter dan in de 1e helft, mede door een aantal wisselingen in posities binnen het elftal.

  Welberg komt in de tweede helft vaker voor het doel van Tholense Boys, met name via de buitenspelers die een aantal keer goed diep worden gestuurd. Tot hele grote kansen lijden de aanvallen niet. Ook Tholense Boys kan in de tweede helft geen grote stempel meer drukken, en zo komt de wedstrijd wat qua spelbeeld wat meer in evenwicht.

   

  Nog twee doelpunten voor Tholense Boys

  Toch vallen er in de tweede helft nog twee doelpunten in het voordeel van de thuisploeg.

  In minuut 61 en in minuut 77 komt Tholense Boys nog tweemaal tot scoren toe, waarmee de uitslag uiteindelijk bepaald wordt op 7-0.

  Een wedstrijd voor Sc Welberg om snel te vergeten. Mede door het ontbreken van vele vaste waarden in het elftal was het voor trainer Ad Straver puzzelen.

   

  Laatste bekerwedstrijd tegen Klundert

  Aankomende zaterdag 16 september speelt Sc Welberg de laatste poulewedstrijd voor het districtsbekertoernooi. Het speelt dan een uitwedstrijd tegen 3e klasser Klundert. Die ploeg speelde afgelopen zaterdag met 2-2 gelijk tegen Kogelvangers. Hopelijk kan Welberg in de laatste bekerwedstrijd beter voor de dag komen, om zodoende met vertrouwen richting de start van de competitie te gaan.

  Op 23 september opent Sc Welberg de competitie met een uitwedstrijd, en wel tegen V.V. Steenbergen.

  Allereerst zal het zaterdag om 14:30 uur op Sportpark Molenvliet aantreden tegen Klundert.

  De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter dhr. van Hoogdalem.