• Sc Welberg verliest met geflatteerde cijfers van Seolto

Voor het 1e elftal van Sc Welberg stond afgelopen zaterdag de eerste thuiswedstrijd van de competitie op het programma. Na de Steenbergse derby van vorig weekeinde, welke werd verloren met 3-0 kwam zaterdag Seolto op Sportpark ’t Zandbaantje op bezoek. Die ploeg, een degradant uit de 3e klasse won zijn eerste wedstrijd tegen Smerdiek met 2-0.Beide ploegen waren afgelopen zaterdag vooral in de 1e helft aan elkaar gewaagd, maar Seolto trok uiteindelijk de overwinning met geflatteerde cijfers over de streep.

Sc Welberg – Seolto, eindstand 0-4

De beginfase van de wedstrijd laat twee rustig startende ploegen zien die elkaar niet veel weggeven. Beide creëren een paar kleine kansjes, waarbij een schot van Sc Welberg welke uiteindelijk door de keeper van Seolto gered werd meer verdiend had.

Door de blessure welke keeper Bart Helmons heeft opgelopen stond voor Sc Welberg keeper Stefan Evers onder de lat.

Seolto komt op voorsprong

Na 16 minuten spelen komen de bezoekers op voorsprong. Sc Welberg verliest de bal op het middenveld en laat te veel ruimte liggen waardoor de nr.8 van Seolto net buiten het strafschopgebied kan uithalen, zijn schot gaat over keeper Stefan Evers heen die net te ver voor zijn doel staat om de bal nog weg te kunnen tikken.

Het doelpunt komt enigszins uit de lucht vallen aangezien beide ploegen niets voor elkaar onder deden in de beginfase.

Welberg is na de voorsprong van Seolto de draad kwijt, het lijkt geschrokken te zijn van het tegendoelpunt, en Seolto ruikt dat er in deze fase meer te halen valt.

Bezoekers komen op 0-2

Amper 5 minuten later maakt Seolto ook de 2e van de middag, Welberg grijpt op de rand van het strafschopgebied niet kortdaad in met uitverdedigen, hierdoor kan wederom de nr.8 van Seolto aanleggen voor een afstandsschot, welke laag in de linkerhoek binnenvalt.

De storm van Seolto na het tweede doelpunt gaat nog niet liggen, na 22 minuten voetballen ontsnapt Welberg aan de 0-3. De lat voorkomt erger voor de ploeg van trainer Ad Straver, nadat vanuit een scrimmage een afgeslagen schot wordt gelost.

Welberg is in die fase de draad volledig kwijt en moet vooral hard werken om erger te voorkomen. Voetballend deed de thuisploeg in de beginfase niks onder voor Seolto, maar door het tegendoelpunt kantelt de wedstrijd in enkele minuten volledig.

Tot aan de rust werken beide ploegen vooral keihard, maar tot grote kansen aan beide kanten leidt dit niet meer.

Tweede helft

Bij de start van de tweede helft probeert Welberg gelijk druk te zetten op de helft van Seolto, om zodoende snel wat te forceren. Een goede kans van buitenspeler Kane Brands wordt uiteindelijk door de keeper van Seolto gepareerd.

Welberg blijft in de eerste 5 minuten van de tweede helft aanzetten, in de 47e minuut is het Djerrel Bax die vanaf de rechterkant naar binnenkomt in het strafschopgebied, zijn schot wordt door de Seolto keeper over het doel gewerkt.

Welberg krijgt deksel op de neus

De thuisploeg, dat duidelijk de ambitie heeft om snel de aansluitingstreffer te forceren krijgt uiteindelijk na 50 minuten voetballen de deksel op de neus als de 0-3 door Seolto wordt gescoord. Invaller Lars Machielse krijgt de bal op de rand van het strafschopgebied niet goed weggewerkt, Seolto profiteert en schiet met een afstandsschot de 3e binnen.

De wedstrijd lijkt dan vroegtijdig in de tweede helft definitief gespeeld te zijn.  Het geloof bij Welberg lijkt dan ook weg te zijn en Seolto heeft in het resterende deel van de wedstrijd de overhand. Enkele kansen komen hier ook uit. Na 60 minuten voetballen ontsnapt Welberg aan de 0-4 als een bekeken bal via de lat terug het veld inkomt en uiteindelijk weggewerkt kan worden.

Seolto bepaalt uitslag op 0-4

Met nog twintig minuten te voetballen maakt Seolto ook nog de 0-4. Een hoekschop wordt binnengekopt waarbij de Welberg verdediging niet vrijuit gaat.

Welberg creëert in slotfase kleine kansjes

In de slotfase probeert Welberg via enkele speldenprikjes alsnog op het scorebord te komen, de inzet van Jelle Ooms die vanaf de achterhoede een behoorlijke rush maakt richting de andere kant van het veld had meer verdiend. De voorzet die daaruit voortkomt wordt door de voorhoede van Welberg gemist.

De eretreffer valt uiteindelijk niet meer, waardoor Welberg met 0-4 verliest van Seolto.

Gezien de verhoudingen was dit niet nodig geweest, maar Welberg verloor na de 0-1 de controle over de wedstrijd. Seolto wist daar uiterst goed van te profiteren en had in de rest van de wedstrijd de overhand en liep ook verder uit.

Aankomende zaterdag wederom thuiswedstrijd

Aankomende zaterdag speelt Welberg wederom een thuiswedstrijd op Sportpark ’t Zandbaantje. Tegenstander is dan Smerdiek, dat net zoals Welberg na twee wedstrijden nog op nul punten staat.

Het is Sc Welberg er dus alles aan gelegen om een goed resultaat te behalen.

De thuiswedstrijd aankomende zaterdag begint om 15:00 uur, en staat onder leiding van scheidsrechter dhr. Bennacer.