• Welberg laat de winst tegen Smerdiek uit handen glippen

Onder ideale omstandigheden, met een lekker zonnetje kwamen de spelers van Sc Welberg en Smerdiek zaterdag 7 oktober het veld op, beide teams hadden nog 0 punten, dus wie weet wat ervoor vandaag in zat. Na een minuut stilte voor een overleden lid van Smerdiek, floot de scheids voor start wedstrijd.

Sc Welberg – SV Smerdiek, eindstand 1-3

Welberg kwam fel uit de startblokken, tegen een verdedigend Smerdiek, die vanaf het begin wedstrijd loerde op een uitval om zo hun kansen te benutten. De eerste dreiging van Welberg kwam tot stand toen Jelle Ooms, met de bal aan de voet op mocht stomen over links, jammer was dat zijn voorzet in de 16 door een Smerdiek verdediger onderschept werd.

Leidsman drukt zijn stempel

Na een kleine 10 minuten, begint de scheidsrechter Bennacer de show van deze middag. Hij stopte de wedstrijd om de grensrechter van Smerdiek uit te leggen hoe hij de vlag moest hanteren, deze was daar niet van gediend en bedankte voor de eer, leverde zijn vlag in en ging van het veld. Een vervanger nam de taak van hem over.

Even trok Smerdiek het spel wat naar zich toe, hetgeen resulteerde in een schotje op goal van Welberg. Zo rond het kwartier was het Welberg speler Djerrel Bakx die een voorzet afleverde, maar te kort en bal is een prooi voor de keeper.

Welberg komt met schrik vrij

Smerdiek komt er even niet aan te pas, maar als zij een bal op het middenveld onderscheppen staan ze zo vliegensvlug voor het doel van Welberg, de door de verdediging weggewerkte bal komt voor de voeten van een Smerdiek speler en die schiet de bal keihard op de lat.

Welberg sterker in 1e helft

In de 23e minuut claimt Welberg een penalty, nadat Max van Lindhout in de 16 duidelijk onderuitgehaald werd, de scheidsrechter ziet er niets in, doorgaan. De volgende aanval Welberg, had ook meer verdiend, zij het dat de verdediger van Smerdiek goed opgesteld stond en de bal corner kon koppen, de corner werd afgeslagen. Na een half uur laat Djerrel Bakx de Smerdiek verdediging zijn hielen zien, rand 16 wordt ook hij onderuitgehaald, weer roept de scheidsrechter vanuit de middencirkel, doorgaan. Na nog een Welberg aanval waarbij Jelle Ooms en Mats Meeusen elkaar weten te vinden, schiet de laatste op doel, de keeper kan geen redding verrichten maar de bal rolt voorlangs het doel en in tweede instantie, kan de keeper de bal alsnog oppakken

Welberg is in de eerste helft aanmerkelijk beter, nu de afronding nog.  Ruststand 0 – 0

Tweede helft

Smerdiek trapt af na de thee, creëren zich gelijk een kans, de spits schiet de bal naast het Welberg doel.

Welberg komt op voorsprong

Direct daarna, ingooi Welberg op helft van Smerdiek, bal voor doel gebracht en daar staat Rick Schuurman klaar om de 1 – 0 voor Welberg binnen te schoppen. Gezien de verhoudingen een meer dan verdiende voorsprong.

Smerdiek komt op gelijke hoogte

Rond het uur mag Smerdiek aanleggen voor een vrije trap, welke onterecht door de scheidsrechter toegekend wordt aangezien er een keurig duel om de bal was. De vrije trap wordt vanaf links naar de rechtsbuiten gespeeld, die na een combinatie met een middenvelder vrij staat, deze schiet de bal over de te ver voor zijn doel staande Welberg keeper in de bovenhoek 1 – 1.

Gelijk na de aftrap komt Djerrel Bakx weer over rechts goed door, zijn voorzet is te scherp, Smerdiek keeper pakt bal van aanvaller Rick Schuurman zijn schoen. Smerdiek wordt sterker, ruikt kansen na de 1-1, gaan ook feller spelen en daar heeft Welberg zichtbaar moeite mee.

Na wederom een scheidrechter showtje, nu met beide trainers waar hij commentaar op had en beide een gele kaart geeft, gaat het spel verder.

Bij een aanval van Smerdiek, maakt een Smerdiek speler opzichtig een duikeling in de 16, met als beloning een gele kaart.

Smerdiek komt op voorsprong

In de 70 minuut kan Smerdiek, na een afgeslagen Welberg aanval en omdat enkele Welberg spelers uit de organisatie liepen, met drie balcontacten voor het doel van Welberg komen. Waar keeper Bart Helmons geen schijn van kans had op de daaropvolgende schuiver, 1 – 2 voor de bezoekers

Slotoffensief Welberg

In de 80e minuut, vrije trap Welberg, bal hoog in de 16 geschoten waar hoog springende Jelle Ooms zijn kopbal langs de verkeerde kant van de doelpaal ziet gaan.

Welberg perst er een klein slotoffensiefje uit, om minimaal een gelijkspel eruit te halen, wat er ook inzat, mits de afronding nu ook eens zou lukken. In de 90e minuut, valt uit een corner de bal voor het Smerdiek doel in/tussen een malle van spelers die voor de Smerdiek doelman staan. Rick Schuurman schopt de bal over de lijn, een verdediger schopt hem van achter de doellijn weer terug het veld in, scheids heeft niets gezien, stond veel te ver van de situatie af, appelleren helpt niet, dus geen doelpunt

Smerdiek bepaald eindstand op 1-3

In de extra tijd komt Smerdiek geflatteerd op 1 – 3, waarbij de Welberg grensrechter buitenspel aangaf, maar dit signaal niet overgenomen ziet worden door de scheidsrechter. Dit was ook gelijk het einde van de wedstrijd.

Een onnodig verlies voor Welberg. In de 1e helft was de ploeg van trainer Ad Straver veel beter, maar beloond het zichzelf niet door de gecreëerde kansen niet af te maken

In de 2e helft komt Welberg al snel op voorsprong, maar wordt Smerdiek hierna dominanter en feller, komen met geluk terug op 1 – 1 en profiteren daarna van de dwalingen van de leidsman, en de ruimtes die de Welberg verdediging makkelijk weggeeft.

Welberg zaterdag op bezoek bij Lepelstraatse Boys

Aanstaande zaterdag speelt Sc Welberg 1 een uitwedstrijd tegen Lepelstraatse Boys.

Op het sportpark in Lepelstraat wordt er om 14:30 uur afgetrapt. Welberg is gebrand om na de misser van afgelopen zaterdag nu wel de overwinning naar zich toe te trekken, supporters zijn daarom van harte welkom!