• Sc Welberg 1 wint uitwedstrijd tegen Lepelstraatse Boys 1

  Voor het 1e elftal van Sc Welberg stond afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen Lepelstraatse Boys op het programma. Beide ploegen stonden bij aanvang van de wedstrijd na drie gespeelde wedstrijden nog zonder punten, en dus gebrand om de eerste punten van dit seizoen binnen te slepen. Onder een heerlijk najaarszonnetje betraden beide ploegen de speelmat.  

   

  Lepelstraatse Boys – Sc Welberg, eindstand 0-3 

   

  In de beginfase twee afwachtende ploegen waar van hoogstaand voetbal allerminst sprake is.  

  Lepelstraatse Boys laat Welberg veelal aan de bal, en loert daarbij op foutjes die gemaakt worden.  

   

  Thuisploeg als 1e gevaarlijk 

  Dit lijdt na 10 minuten tot een hoekschop voor de thuisploeg, waarbij Welberg uiteindelijk met de schrik vrijkomt. Lepelstraatse Boys spits Michael Maaskant krijgt de bal goed op het hoofd, maar ziet zijn kopbal rakelings over het doel gaan.  

  Welberg laat zich kort daarna ook voor het doel zien, maar tot groot gevaar lijdt dit niet. 

  Op het kwartier is het wederom de thuisploeg die gevaarlijk voor het doel komt. Door gemakkelijk balverlies van Welberg op het middenveld, en een misverstand in de verdediging kan wederom Lepelstraatse Boys gevaarlijk worden. Spits Michael Maaskant kan 1 op 1 op keeper Bart Helmons af, maar zijn inzet beland in het zijnet.  

   

  Beide ploegen zijn afwachtend  

  Het tweede gedeelte van de 1e helft laat twee ploegen zien die vooral niet op achterstand willen komen. Het spel is aan beide kanten afwachtend, en Welberg laat zich teveel meeslepen in het spel van de thuisploeg, wat lijdt tot veelal lange ballen 

  In de 35e minuut is het Welberg dat op rechts een hoekschop mag nemen, Djerrel Bax legt aan, zijn hoekschop belandt goed in het 5 meter gebied waar Jeremy Tewari de bal op doel schiet maar zijn inzet gaat net voorlangs naast.   

   

  Doelpunt thuisploeg afgekeurd 

  Met nog vijf minuten te spelen in de 1e helft krijgt Lepelstraatse Boys een vrije trap te nemen op een aantrekkelijke plek rond het strafschopgebied. De bal gaat wederom naar spits Maaskant, die deze goed binnenkopt echter wordt het doelpunt wegens buitenspel afgekeurd. 

   

  Beide ploegen zoeken uiteindelijk na het rustsignaal de kleedkamers op. 

  Welberg laat zich teveel meeslepen in het spel van Lepelstraatse Boys, wat daar een aantal goede kansen aan over heeft gehouden. Daarnaast is het veldspel van Welberg  

   

  Tweede helft  

  Bij de start van de tweede helft wordt gelijk duidelijk dat Welberg uit een ander vaatje tapt. De onderlinge duels worden steviger uitgevochten, en de ploeg van trainer Ad Straver laat al snel zien dat het voetballend veel beter is dan Lepelstraatse Boys. 

   

  Welberg komt op voorsprong 

  Dat resulteert na 54 minuten voetballen ook in een voorsprong. Mats Meeusen komt op links goed doorzetten, na een goede aanval vanuit de achterhoede. Meeusen omspeelt de rechtsback van de thuisploeg in het strafschopgebied en schiet uiteindelijk in de verre hoek raak, 0-1. 

  Welberg blijft na de voorsprong doordrukken, en Lepelstraat zakt ver terug. Een aantal goede kansen volgen in de minuten na het 1e doelpunt maar tot een verdubbeling van de score lijdt dit nog niet.  

  Ondertussen is bij Welberg aanvaller Max van Lieshout gewisseld voor Rick Schuurman. Schuurman zorgt direct voor dreiging in de voorhoede, doordat hij behoorlijk druk zet op de verdediging van de thuisploeg 

   

  Welberg verdubbeld score 

  Na 71 minuten voetballen is het Welberg dat de score verdubbeld. Halverwege de helft van Lepelstraat krijgt Welberg een inworp toegekend, deze wordt diep gegooid in de richting van Rick Schuurman, die zichzelf door een sterk duel niet van de bal laat zetten en richting het strafschopgebied kan lopen. Jeremy Tewari is meegelopen en krijgt de bal en schiet de 0-2 in de touwen.  

  De wedstrijd lijkt dan gespeeld te zijn, Lepelstraatse Boys creëert in de tweede helft nauwelijks nog kansen, Welberg heeft duidelijk de wedstrijd naar zich toegetrokken. 

   

  Doelpunt na vrije trap 

  Kort voor het verstrijken van de officiële speeltijd wordt het ook nog 0-3 in het voordeel van Welberg. Een vrije trap net buiten het strafschopgebied wordt de 16 ingepompt, een scrimmage om de bal is het gevolg, Welberg speler Kevin Dits krijgt de bal uiteindelijk voor zijn voeten en schiet onberispelijk de 3e van de middag binnen. 

  Daarmee wordt de eindstand van de wedstrijd bepaald op 0-3, zodoende boekt het 1e elftal van Sc Welberg zijn eerste overwinning van het seizoen. Een mooie opsteker, waarbij vooral het spel in de tweede helft onthouden moet worden. In de eerste helft ontbrak het aan strijdlust en voetballend vermogen bij Welberg, precies waar Lepelstraatse Boys op uit was. 

  In de tweede helft ging Welberg kwalitatief beter voetballen, en was er meer strijd in de duels, Lepelstraatse Boys kon daar weinig tegenoverzetten waardoor Welberg verdiend de overwinning naar zich toe trekt. 

   

  28 oktober thuiswedstrijd tegen DVO’60 

  Vanwege de herfstvakantie, heeft de KNVB een inhaal/bekerweekend ingepland voor aankomend weekeinde. Aangezien Sc Welberg niet door is in het districtsbekertoernooi heeft het een weekend vrijaf. De eerstvolgende wedstrijd staat voor volgende week zaterdag 28 oktober op de rol. Dan speelt de ploeg van trainer Ad Straver een thuiswedstrijd tegen DVO’60 uit Roosendaal. DVO’60 heeft na 4 gespeelde wedstrijden één punt meer behaald dan Sc Welberg, bij winst kan Welberg dus een stapje op de ranglijst maken.  

  De wedstrijd tegen DVO’60 wordt op zaterdag 28 oktober gespeeld op Sportpark ’t Zandbaantje, aftrap 15:00 uur.