• Sc Welberg en DVO'60 houden elkaar in evenwicht met doelpuntloos gelijkspel

  Na een weekend zonder competitievoetbal voor Sc Welberg, ontving het afgelopen zaterdag DVO’60 uit Roosendaal op Sportpark ’t Zandbaantje. DVO’60 stond bij aanvang van de wedstrijd met één puntje meer een positie boven Sc Welberg. Beide ploegen waren daarmee gebrand om de drie punten te behalen. Een wedstrijd waarin beide ploegen elkaar nauwelijks ontliepen. DVO’60 was de 1e helft de betere partij, maar Sc Welberg had in de tweede helft de overhand. Beide ploegen kwamen niet tot scoren waarmee de wedstrijd eindigde met een 0-0 eindstand.

  De eerste tien minuten van de wedstrijd laten twee ploegen zien die elkaar niet veel ontlopen, beide delen wat kleine speldenprikjes uit waarbij grote kansen nog uitblijven.

  De eerste echte doelmogelijkheid valt te noteren na vijftien minuten voetballen, DVO’60 laat zich voor het eerst gevaarlijk zien voor het doel van Welberg, maar keeper Bart Helmons verwerkt een inzet tot corner.

  Beide ploegen aan elkaar gewaagd

  Het voetbal is in de eerste helft aan beide kanten niet hoogstaand, daarentegen wordt er aan beide kanten een hoop strijd geleverd met een behoorlijk aantal fysieke duels als gevolg.

  Rick Schuurman loopt in de 22e minuut hard op een tegenstander, scheidsrechter Martle ziet hierin een gele kaart, waarbij Schuurman dus al vroeg in de wedstrijd op scherp staat.

  Even later zijn het wederom de bezoekers die zich voor het doel van Welberg laten zien. Weer is het de Welberg keeper die zijn op de been houdt.

  Op het half uur komt Welberg er snel uitzetten nadat een hoekschop van DVO’60 wordt uitverdedigd. De aanval over drie schijven verdiende een betere doelkans, de afrondende pass in de voorhoede is te hard waardoor er geen grote doelkans opstaat.

  Beide ploegen creëren kansen

  Welberg treedt hierna wat meer uit zijn schulp en met nog tien minuten te spelen in de eerste helft ontstaat er een wat opener duel. De thuisploeg laat zich aanvallend wat vaker voor het doel van DVO’60 zien. Eerst schiet aanvaller Rick Schuurman gevaarlijk op het doel waarbij hij zijn inzet maar net over de doellat ziet gaan.

  Kort daarna is het aan de andere kant even billen knijpen na een misser in de Welberg verdediging. De rechtsbuiten van DVO’60 krijgt een gevaarlijke schietkans, maar gelukkig voor Welberg gaat de inzet net over het doel.

  Met nog vijf minuten te spelen in de 1e helft komt Welberg er wederom gevaarlijk uit. Een goede aanval op links komt terecht bij buitenspeler Max van Lieshout, die krijgt wat ruimte van DVO’60 om te schieten vanaf ongeveer 20 meter. Zijn schot is behoorlijk gevaarlijk waarbij de keeper van DVO’60 de bal uit zijn doel moet boksen.

  Kort voor het verstrijken van de officiële speeltijd is het wederom de thuisploeg dat zich aanvallend laat zien. Wederom komt het gevaar vanaf de linkerkant maar het schot op doel mist deze keer goede richting en gaat over.

  Bal op de doellat

  In de blessuretijd krijgt DVO’60 nog een reuzekans om op voorsprong te komen. Na een goede aanval beland de bal op de doellat waarbij de bal terug het veld in komt. Echter de spits staat in buitenspelpositie en wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Daar kwam Welberg goed weg.

  Direct fluit de scheidsrechter voor het einde van de eerste helft. Beide ploegen spelen geen hoogstaand voetbal, maar beide ploegen hebben zich aanvallend een aantal keer voor het doel van beide keepers laten zien. Gescoord is er niet dus zoeken beide ploegen met een 0-0 gelijke stand de kleedkamers op.

  Tweede helft

  Welberg komt gevaarlijk uit de kleedkamer, na drie minuten spelen in de tweede helft wordt er een nette aanval opgezet over diverse schijven. De bal wordt uiteindelijk voorgegeven, maar gaat voorlangs het doel van DVO’60 omdat Mats Meeusen net te laat in komt lopen om de bal binnen te lopen.

  Beide ploegen leggen veel energie in de tweede helft waardoor er een zeer open wedstrijd ontstaat, en het spel met vlagen heen en weer gaat.

  Na een kwartier voetballen in de tweede helft is er een opstootje op de helft van DVO’60. De bezoekers lijken het even kwijt te zijn. De emoties lopen ook even op en Mats Meeusen krijgt buiten een duel om een duw in de rug, het levert de bezoekers geen gele kaart op. De toon voor het laatste half uur wordt gezet.

  Welberg zet aan in laatste half uur

  Kane Brands en Djerrel Bax zijn met nog 25 minuten te voetballen in de ploeg gekomen voor Max van Lieshout en Jeremy Tewari.

  Kort na de wissels sticht Welberg via links buiten Kane Brands gevaarlijk. Hij stoomt op links op richting de achterlijn, zet voor op Mats Meeusen die uiteindelijk zijn inzet over het doel ziet gaan. Vrijwel direct is het wederom Welberg dat de aanval weer opzoekt via Djerrel Bax, maar de bal wordt naast geschoten.

  Welberg voelt dat er wat te halen valt en neemt naarmate de tweede helft vordert meer risico om de openingstreffer te forceren. Een voorzet van Djerrel Bax vanaf rechts komt bij Kane Brands terecht, die heeft net wat te veel tijd nodig om de bal goed af te drukken, weg kans.

  DVO’60 loert dan alleen nog maar op de uitval, terwijl Welberg vol aanzet.

  In de laatste 10 minuten willen beide ploegen de openingstreffer maken om zodoende de overwinning naar zich toe te trekken, want wie scoort zal de drie punten behalen.

  Welberg met tien man verder

  In de 82e minuut krijgt Welberg op een gevaarlijke positie een vrije trap toegekend. Kane Brands brengt de bal het strafschopgebied in, deze wordt weggewerkt door de DVO’60 defensie waarna Rick Schuurman en verdediger van de bezoekers in een fair duel voor de bal gaan maar de scheidsrechter ziet hier een overtreding in, en toont Rick Schuurman de tweede gele kaart en dus rood. Een grote misser van de scheidsrechter die de gehele wedstrijd aan beide kanten wazige beslissingen nam en te veel zijn stempel drukte op de wedstrijd.

  Met nog twee minuten officiële speeltijd wordt Djerrel Bax van achter naar de grond gewerkt middels een tackle met twee benen, volgens de scheidsrechter niks aan de hand, doorspelen. De bal wordt lang gespeeld en DVO’60 komt er gevaarlijk uit, en kan één op één op keeper Bart Helmons af. De assistent-scheidsrechter van Welberg vlagt voor buitenspel maar de scheidsrechter wuift dit weg. Keeper Bart Helmons redt uiteindelijk en houd Welberg op de been!

  Wedstrijd eindigt in doelpuntloos gelijkspel

  DVO’60 probeert met het pompen van lange ballen richting de voorhoede om nog wat te forceren in de absolute slotfase, maar Welberg houdt zich staande door veel strijd te leveren in de slotfase. In de 7 minuten durende blessuretijd is het billenknijpen voor Welberg, maar het houdt zich staande, en zo wordt er één punt over de eindstreep gehaald.

  Er had voor Welberg meer ingezeten als er met de kansen die er gecreëerd werden effectiever werd omgegaan. Aan de andere kant is het een aantal keer goed weggekomen mede omdat Welberg keeper Bart Helmons een meer dan behoorlijke wedstrijd keepte.

  Een 0-0 gelijkspel is gezien de verhoudingen tijdens de wedstrijd een terechte uitslag.

  Aanstaande zaterdag uitwedstrijd in Tholen

  A.s. Zaterdag 4 november zal Sc Welberg in Tholen op bezoek gaan bij de huidige koploper van de 4e klasse D, Tholense Boys. Tijdens de poulefase van het districtsbekertoernooi troffen beide ploegen elkaar ook al. Toen moest de ploeg van trainer Ad Straver een 7-0 nederlaag slikken, al moet daarbij worden opgemerkt dat de selectie allesbehalve compleet was.

  Voor Welberg zal het desalniettemin een zware middag worden in Tholen, waarbij te hopen valt dat er net zoveel strijd wordt geleverd als in de wedstrijd tegen DVO’60.

  Op Sportpark de Bent wordt er om 14:30 uur afgetrapt, scheidsrechter dhr. Guus Johann uit Rilland zal de wedstrijd in goede banen leiden.

  (Geschreven door: Jesse de Decker)