• Sc Welberg dichtbij overwinning tegen de Fendert, maar stapt uiteindelijk met gelijkspel van het veld.

  Sc Welberg 1 – de Fendert 1, uitslag 2-2

   

  Afgelopen zaterdag nam het 1e elftal het op Sportpark ’t Zandbaantje op tegen de huidige nummer 2 van de 4e klasse D, v.v. de Fendert. De ploeg uit Fijnaart is tot nu toe ongeslagen, waarmee het dus op voorhand een lastige wedstrijd zou gaan worden tegen de ex 3e klasser.

  Welberg begon sterk aan de wedstrijd, en dat resulteerde na 25 minuten in een 2-0 voorsprong. Kort voor rust kwam de Fendert uit een hoekschop terug op 2-1, waarna het in de tweede helft vooral billenknijpen werd. Welberg kreeg daarin nog twee opgelegde kansen om de voorsprong verder uit te breiden, maar verzuimde te scoren. Tot overmaat van ramp viel in de 99e minuut! alsnog de gelijkmaker, waardoor de wedstrijd in een 2-2 gelijke stand eindigde.

   

  Na de 4-0 nederlaag vorige week in de uitwedstrijd tegen koploper Tholense Boys, waarin Welberg de nodigde spelers moest missen kon trainer Ad Straver aan de start van de wedstrijd tegen de Fendert in ieder geval weer beschikken over de meeste selectiespelers.

  Ondanks dat Welberg het Tholense Boys in de eerste 35 minuten erg lastig maakte ging het uiteindelijk nog ruim onderuit.

  Omdat de Fendert ook meedoet om de bovenste plaatsen zou het ook een allesbehalve makkelijke wedstrijd gaan worden.

  Toch was het Welberg dat de wedstrijd goed en erg fel startte, en daarmee de bezoekers uit Fijnaart gelijk lieten merken dat zij niet zomaar de drie punten zouden gaan meenemen.

   

  Eerste kans voor bezoekers

  Het waren in de 8e minuut toch de bezoekers die de eerste grote mogelijkheid van de middag creëerde. Uit een vrije trap beland de bal via de kopbal op de lat, waarna keeper Bart Helmons de bal kan pakken.

  Niet veel later laat ook Welberg zich aanvallend voor het eerst voor het doel van de Fendert zien. Een schot van afstand is een prooi voor de keeper.

  In de dertiende minuut is het wederom de Fendert dat er aanvallend goed uitkomt en dreigend voor het goal van Sc Welberg komt. In tweede instantie is het keeper Bart Helmons die Welberg behoed op een achterstand.

   

  Welberg komt op voorsprong

  Op het kwartier krijgt Welberg op ongeveer 25 meter aan de rechterkant van het veld een vrije trap toegekend omdat middenvelder Mohammed Dahir onderste boven wordt gelopen.  Lars Machielse gaat achter de bal staand en schiet de bal langs de muur hard binnen, laag in de rechterhoek. Welberg komt hiermee toch enigszins verassend op voorsprong.

  Het geeft de thuisploeg duidelijk een boost, niet veel later is het buitenspeler Djerrel Bax die 2 verdedigers passeert, hierna het strafschopgebied inloopt maar ten val wordt gebracht door een verdediger van de Fendert, de scheidsrechter besluit om door te spelen.

   

  Welberg verdubbeld voorsprong

  Na 22 minuten krijgt de thuisploeg wederom een vrije trap te nemen halverwege op de helft van de Fendert, dit keer op de linkerkant van het veld. Wederom is het Lars Machielse die achter de bal gaat staan. Hij pompt de bal het strafschopgebied in waar Mats Meeusen de bal op het hoofd krijgt, en de keeper verschalkt omdat zijn kopbal op prachtige wijze in de verre hoek binnenvalt, 2-0 voor Welberg dus.

  De bezoekers zijn de draad duidelijk kwijt en de frustratie begint aan hun zijde toe te nemen.

  Toch krijgen ze na het 2e doelpunt een licht veldoverwicht omdat Welberg te veel inzakt.

  Op het half uur zet de Fendert behoorlijk druk en pompt de bal een paar keer kort achter elkaar het strafschopgebied in, zonder echt gevaarlijk te worden. Welberg komt er in die fase even moeizaam uit.

   

  Bezoekers maken aansluitingstreffer

  Met nog vijf minuten te spelen komt de Fendert op 2-1. Voorafgaand aan het doelpunt een merkwaardig moment omdat de scheidsrechter een aanval laat doorspelen terwijl de assistent-scheidsrechter vlagt voor buitenspel, uit die situatie ontstaat een hoekschop.

  Kort daarvoor floot de scheidsrechter nog wel af op aangeven van de assistent-scheidsrechter van de Fendert in een soort gelijke situatie, toen Rick Schuurman werd weggestuurd en ook de 3-0 maakte maar helaas werd het doelpunt dus afgekeurd.

  De hoekschop voor de Fendert die volgt uit de buitenspelsituatie lijkt een prooi voor Welberg keeper Bart Helmons te zijn, maar die tast mis waardoor het voor de bezoekers een koud kunstje is om de 2-1 in de netten te schieten.

  Een vervelend moment om een doelpunt tegen te krijgen voor Welberg, maar tot aan de rust wordt er niet meer gescoord waarna beide ploegen na een enerverende 1e helft de kleedkamers opzoeken. Welberg staat verrassend maar niet onverdiend op voorsprong. De ploeg van trainer Ad Straver speelt fysiek sterk en zit kort op de bal. Hier heeft de Fendert het zichtbaar moeilijk mee. Het kan in de tweede helft nog alle kanten opgaan.

  Tweede helft

  De Fendert komt ontzettend fel uit de kleedkamer, en wil duidelijk zo snel mogelijk de gelijkmaker forceren. In de eerste tien minuten na rust komen daaruit gelijk twee goede mogelijkheden maar beide keren gaat de inzet naast het doel.

   

  Grote kans Welberg

  Na 56 minuten krijgt Welberg een grote kans om de score verder te doen oplopen als Rick Schuurman diep wordt gestuurd en alleen op de keeper afgaat, maar de bal wordt voorlangs naast geschoten. Dat had de 3-1 voor Welberg moeten zijn.

   

  Kansenregen voor beide ploegen

  Een paar minuten later redt keeper Bart Helmons goed op een inzet van de Fendert.

  Toch lijken de bezoekers na 66 minuten voetballen op gelijke hoogte te komen. Op rechts komt de Fendert opstomen, een voorzet beland in het 5 meter gebied en wordt binnengeschoten, maar er ging buitenspel aan vooraf waardoor het doelpunt wordt afgekeurd.

  Een ontzettend boeiende slotfase volgt waarbij Welberg het vooral van een spaarzame uitval moet hebben, en de Fendert met lange ballen richting het strafschopgebied probeert de gelijkmaker te forceren.

  Wederom krijgt Rick Schuurman met nog 20 minuten te spelen de wedstrijd in het slot te kunnen gooien. Hij stoort goed door op de keeper van de Fendert die hierdoor in de fout gaat, maar het lukt Schuurman voor open doel op een paar meter afstand de bal tussen de palen te krijgen. Zijn inzet gaat over, een niet te missen kans wordt om zeep geholpen.

  Aan de andere kant krijgt de Fendert ook een open mogelijkheid als een lage voorzet aan de tweede paal voor open doel kan worden binnengeschoten, maar de inzet gaat ook op onbegrijpelijke wijze naast.

   

  Enerverende slotfase

  Met nog tien minuten te voetballen wisselt de Fendert drie keer om zodoende te proberen om de gelijkmaker te forceren. Welberg probeert koste wat het kost de wedstrijd zoveel als mogelijk te vertragen om tijd te winnen. Ook het publiek wat overigens in behoorlijk getale aanwezig was gaat zich steeds meer in de strijd op het veld mengen wat tot een rommelige slotfase lijdt boordevol emoties. Van goed voetbal is geen sprake meer, de Fendert pompt de bal voornamelijk het strafschopgebied in, in de hoop dat de bal goed valt. Maar de Welberg verdediging zit er telkens goed bij.

   

  Gelijkmaker valt in 99e minuut.

  Toch valt de gelijkmaker voor de Fendert dan nog. Diep in de blessuretijd, die dan al 9 minuten bezig is wordt een schot van net buiten het strafschopgebied door een verdediger van Welberg van richting veranderd en beland onhoudbaar voor de keeper in de hoek van het doel. Een enorme domper voor de ploeg van trainer Ad Straver dat zo dicht bij de overwinning op de nummer 2 was.

  Gezien het spelverloop in de tweede helft is een gelijkspel een terechte uitslag. Welberg knokte voor wat het waard was en liet zien dat het de afgelopen weken vooruitgang heeft geboekt, waardoor het ook de bovenste ploegen lastig kan maken.

   

  Aanstaande zaterdag uitwedstrijd tegen NOAD’67

  Aanstaande zaterdagmiddag 18 november speelt Sc Welberg een uitwedstrijd in Sint-Philipsland tegen NOAD’67. Die ploeg nam na het gelijke spel van de Fendert de tweede plek over. Het zal voor Sc Welberg wederom geen gemakkelijke wedstrijd worden, maar het gelijke spel tegen de Fendert moet zeker vertrouwen geven om tegen NOAD’67 wederom een resultaat te behalen.

  De wedstrijd op het sportpark van NOAD’67 begint om 14:30 uur, en staat onder leiding van scheidsrechter dhr. Verwer.

   

  (Geschreven door: Jesse de Decker)