• Pupil van de week: Yente de Gast

  Hallo allemaal, Mijn naam is Yente de Gast , ik ben 10 jaar oud en ik kom uit Steenbergen.
   
  Ik was op zaterdag 25 november Pupil van de week bij de wedstrijd SC Welberg 1 tegen SC Stavenisse 1. Dat was uiteindelijk nog best een spannende wedstrijd. Ik had voorspeld dat het 5-1 zou worden. Uiteindelijk hebben ze met 2-0 gewonnen. Jammer dat het doelpunt dat ik maakte, net voor de officiƫle aftrap, niet mee telde. Ik dribbelde langs een paar spelers van SC Stavenisse, toen ik in de 16 was dacht ik nu moet ik scoren en dat deed ik vervolgens ook.
   
  Ik zit zelf in de Jo11 bij mijn trainers Willem, Pascal en Michael. Daar speel ik op de positie links achter en probeer ik zoveel mogelijk aanvallen van de tegenpartij te stoppen. Ik hoop dan ook ooit profvoetbalster te worden. Dan wil ik net zo goed worden als Kylian MbappƩ, want dat is de beste voetballer ter wereld. Als ik dan zelf profvoetbalster word, dan wil ik bij Feyenoord spelen. Ik ben fan van Feyenoord, en zou daarom extra graag bij die club willen spelen.
   
  Ik zit op het Gummarus in groep 7b, ik heb 2 juffen, juf Sandra en juf Tamara.
  Voetballen vind ik het allerleukste wat er is. Als ik niet op school zit dans ik graag, ik zit namelijk naast voetbal ook op dansen. Op school vind ik gym het aller leukste, het leukste bij gym om te doen vind ik het Mario spel. Het minst leuke vind ik taal en spelling denk ik. Ik kan het wel, maar ik vind het gewoon net wat minder leuk.
   
  Mijn lievelingseten is pizza en dan vooral pizza salami. Spruitjes vind ik niet lekker en eet ik daarom ook niet graag.
   
  Verder vind ik het leuk om Netflix te kijken, mijn favoriete serie op Netflix is ‘never have i ever’. Ook vind ik het leuk om op vakantie te gaan en dan ga ik het liefste naar Turkije, als we in Turkije zijn doe ik het liefste de hele dag zwemmen en spelen.
  Ik heb een hele leuke dag gehad als Pupil van de Week. Ik mocht bij de teambespreking in de kleedkamer zijn. Daar begreep ik niet alles wat de trainer zei.
   
  Daarna mocht ik met de warming-up mee doen en heb dan ook alles mee gedaan. Mijn favoriete speler van het 1ste elftal is Djerrel Bax omdat ik hem heel snel vind, hij doet goed in het spel mee en ik vind hem heel aardig.
   
  Mocht je nu zelf binnenkort pupil mogen zijn: het is echt hartstikke leuk. Naast alles wat met voetbal te maken heeft mag je ook nog de lootjes in de kantine helpen trekken. (Wel probeert iedereen je stiekem te vertellen welke nummers ze hopen) en je krijgt nog wat lekkers na alle inspanning en een leuk aandenken!
   
  Groetjes, Yente de Gast