• Sc Welberg verliest laatste wedstrijd voor winterstop van DHV

  Voor het 1e elftal van Sc Welberg stond afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd voor de start van de winterstop op het programma. DHV uit Zevenbergschen hoek kwam op sportpark ’t Zandbaantje op bezoek. Na de teleurstellende nederlaag in de wedstrijd tegen SPS wilde Sc Welberg in ieder geval beter voor de dag komen, dat lukte al kon een nederlaag niet worden voorkomen tegen het hoger gerangschikte DHV, eindstand 1-3. 

  Sc Welberg – DHV, eindstand 1-3 

   

  Sc Welberg had wederom niet de beschikking over de volledige wedstrijdselectie. De ploeg kampt al een aantal weken met een flink aantal blessures waardoor de aankomende winterstop als geroepen komt. Ook in de wedstrijd tegen DHV werd het puzzelend vermogen van trainer Ad Straver op de proef gesteld.  

  Al vroeg in de wedstrijd bleek al dat Sc Welberg een lastige middag tegemoet zou gaan. DHV beschikt over een fysiek sterke ploeg met voetballend vermogen. 

   

  Vroeg tegendoelpunt 

  Al na 13 minuten voetballen keek Sc Welberg tegen een 0-1 achterstand aan. Een enigszins ongelukkige steekpass dwars door de defensie van Welberg resulteert in een één op één situatie die koelbloedig door de aanvaller van DHV binnengeschoten wordt.  

  Welberg komt na het tegendoelpunt wat beter in het spel en deelt in korte tijd een aantal aanvallende speldenprikjes uit, maar tot echt grote kansen lijdt dit niet.  

  DHV blijft de bovenliggende partij, en dat lijdt in de 27e minuut van de wedstrijd tot het 2e doelpunt van de middag. 

  Een hoekschop vanaf links wordt binnengekopt, waarbij gezegd moet worden dat de doelpuntenmaker wel erg veel ruimte kreeg om tot koppen te komen.  

  Twee minuten na de 0-2 countert Welberg, de mee opgekomen aanvoerder Nouri el Jilali krijgt de bal aangespeeld in het 16 meter gebied, heeft ruimte om tot een schot te komen, maar zijn inzet wordt gekraakt, het gevaar is dan weg.  

  Kort voor de rust komt DHV er nog tweemaal gevaarlijk uit. In minuut 37 een snelle combinatie op de helft van Welberg waardoor DHV één op één met keeper Bart Helmons komt, die uitstekend redt met zijn voet en daardoor voorkomt dat Welberg nog voor rust met een grotere tussenstand de kleedkamer op moet zoeken. 

  Twee minuten later is het wederom keeper Bart Helmons die zijn ploeg op de been houdt. Wederom komt DHV één op één maar Helmons grijpt de bal goed voor de voeten van de DHV-aanvaller weg.  

  DHV is in de eerste helft duidelijk de betere ploeg, en zoekt dus met een verdiende 0-2 voorsprong de kleedkamers op voor de pauze. 

   

  Tweede helft  

  In de tweede helft bijt Welberg wat meer van zich af, en probeert in de openingsfase vooral door het leveren van veel strijd wat te forceren.  

  Beide ploegen creeren in de eerste 20 minuten van de tweede helft geen hoogstaande kansen, maar Welberg blijft daarmee geloof houden in een resultaat. 

  Invaller Shimeon Tewari gaat met nog ongeveer 20 minuten te spelen goed door nabij de cornervlag, veroverd de bal en legt af naar Kevin Dits die zijn inzet vervolgens in het zijnet ziet belandden.  

   

  Wedstrijd in het slot gegooid door DHV  

  Welberg laat zich in die fase meer zien maar krijgt uiteindelijk in minuut 73 de deksel op de neus. Keeper Bart Helmons, eerder in de wedstrijd belangrijk voor zijn ploeg staat te ver voor zijn doel, en daar ziet DHV raad in. Een afstandsschot gaat over Helmons heen in het doel, 0-3. 

  De thuisploeg weigert na het derde doelpunt echter de handdoek in de ring te gooien. Kort na de 0-3 is het Mohammed Dahir die goed opendraait op het middenveld, en daarmee Abel Kraak wegstuurt op rechts, die geeft na een rush af op Kevin Dits, echter de eindpass mist souplesse waardoor Dits niet tot een gevaarlijke kans kan komen. 

   

  Welberg scoort 

  Met nog 10 minuten te voetballen komt Welberg op 1-3. Na een goede aanval op rechts is het Shimeon Tewari die verwoestend uithaalt, onhoudbaar voor de keeper. 

  Welberg lijkt daarbij een boost te krijgen en zet een slotoffensief in.  

  Met nog vier minuten officiële speeltijd krijgt Welberg de kans op de aansluitingstreffer.  

  Invaller Henk Kouwen wordt vanuit het middenveld met een steekpass weggestuurd, kan één op één doorstomen richting de keeper, maar die redt knap met zijn voet. De terugkomende bal is een prooi voor Djustin Leeuw die daar net niet goed bij kan komen waardoor de aanval ten einde komt.  

  De aansluitingstreffer blijft daarmee uit, en direct na het verstrijken van de 90 minuten speeltijd vindt de scheidsrechter van dienst het genoeg en fluit voor het einde van de wedstrijd. 

   

  Winterstop voor 1e elftal

  Daarmee sluit Sc Welberg de eerste seizoenshelft af met een 1-3 nederlaag, na toch wel enigszins een teleurstellend gevoel. De hoop was de afgelopen weken gevestigd om de aansluiting met de middenmoot te behouden, echter is de conclusie dat Welberg voor nu de middenmoot moet laten gaan. Welberg heeft na 11 gespeelde wedstrijden 8 punten behaald en zal de winterstop ingaan op plek 10. 

  Op zaterdag 3 februari zal de competitie hervat worden, dan zal een thuiswedstrijd tegen V.V. Steenbergen gespeeld gaan worden.