• Slecht verdedigen doet Welberg de das om in wedstrijd tegen DHV

Afgelopen zaterdag 6 november stond er voor het 1e elftal van SC Welberg een thuiswedstrijd tegen DHV uit Zevenbergschen hoek op het programma. Het werd een wedstrijd met twee gezichten vanuit Welberg perspectief. Na een 1-3 ruststand werd er uiteindelijk verloren met 2-6.

Meteen na de aftrap liet DHV merken dat het naar Sportpark ’t Zandbaantje was afgereisd om er met de overwinning van door te gaan. De ploeg liet zich in de eerste minuten gelijk aan het doel van Welberg zien, dit resulteerde na 6 minuten voetballen in een corner. Die corner zorgde er gelijk voor dat Welberg op een vroege achterstand kwam. DHV kon de bal na slecht verdedigend werk vrij inkoppen.

Na 15 minuten voetballen kreeg Welberg een spaarzaam kansje via de meegekomen verdediger Mels Meeusen, niet viel later stuitte Dennis Luijks op de DHV-keeper.

De volgende minuten was het DHV dat in korte tijd drie doelpogingen kreeg, maar keeper Mitchell de Bruijn voorkwam dat de 0-2 op het scorebord kwam.

Na 25 minuten verdubbelde DHV wel de score, een vrije trap op de rand van het strafschopgebied werd geplaatst in het doel geschoten. Niet veel later kwam DHV via een snelle aanval op 0-3, al moet gezegd worden dan de verdediging van Welberg het de uitploeg wel erg makkelijk maakte.

Toch liet de ploeg van trainer Toon Magielse de koppen niet hangen en kroop het in het laatste kwartier van de 1e helft uit de schulp. In de 39e minuut deed Welberg via Mats Meeusen wat terug. Via een steekbal werd Meeusen weggestuurd, met een goede actie in het strafschopgebied schoot hij de 1-3 binnen. Welberg bleef na het doelpunt doordrukken maar tot grote kansen voor de pauze leidde dit niet meer.

Beide ploegen waren koud uit de kleedkamer gekomen of DHV schoot de 1-4 binnen, nog geen drie minuten later lag ook de 1-5 achter doelman Mitchell de Bruijn. Tot overmaat van ramp kwam DHV via een aanval vanaf de rechterkant ook nog op 1-6 na 55 minuten voetballen. De Welberg verdediging liet zich in de eerste 10 minuten na rust veel te makkelijk wegzetten door DHV, zij troefde dit genadeloos af.

Toch bleef Welberg hard werken ondanks de grote achterstand, iets wat zeker een compliment waard is. In de 58e minuut resulteerde dit ook in de 2-6. Via een voorzet van Mats Meeusen schoot aanvoerder Dennis Luijks de bal prachtig in de bovenhoek.

Niet veel later werd Dennis Luijks via één-tweetje vrijgespeeld in het strafschopgebied, het schot ging rakelings over.

Welberg had in de laatste fase van de wedstrijd duidelijk het betere van het spel, na 70 minuten spelen moest de keeper van DHV wederom een schot pareren, ditmaal was het Troy Mol die hard op doel schoot, via de vuisten van de doelman werd een doelpunt voorkomen.

De daaropvolgende corner werd net niet binnengelopen.

In de 78e minuut ontstaat er wat consternatie voor het doel van DHV als Welberg opnieuw een corner mag nemen, de doelman deelt een knietje uit aan Jacey Dihal die hierdoor geblesseerd raakte en kort daarna gewisseld werd.

In de laatste tien minuten kregen beide ploegen nog wat kansjes maar het vizier stond duidelijk niet meer op scherp. DHV ging er uiteindelijk verdiend met de overwinning vandoor omdat het vooral de fouten in de Welberg verdediging effectief wist af te straffen. Welberg wist in de tweede helft een monsteruitslag te voorkomen door als elftal hard te blijven werken.

Aankomende zaterdag 13 november is het 1e elftal van Welberg wederom vrij in verband omdat er een inhaal/beker weekend gepland staat door de KNVB. Op zaterdag 20 november staat er een uitwedstrijd tegen Internos uit Etten-Leur op het programma. Dit zal wederom een zware wedstrijd worden daar Internos tot nu toe al zijn wedstrijden wist te winnen.